Sanacija i obnova pročelja i krovova u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 16.1.2024. u 14:50h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždin na svojim službenim web stranicama u utorak, 16. siječnja 2024. godine objavio JAVNI POZIV na dostavu prijava za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina u 2024. godini.

Poziv je upućen fizičkim i pravnim osobama, vlasnicima građevina koje su pojedinačno registrirane kao kulturno dobro, a nalaze se na području grada Varaždina ili koje se nalaze na području kulturno povijesne cjeline grada Varaždina prema Rješenju Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine.

Javni poziv bit će otvoren 30 dana, a nadležan je Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo na čiju adresu Trg slobode 12 se i dostavlja dokumentacija s naznakom "Program sanacije i obnove pročelja i krovova građevina".

Grad Varaždin je u razdoblju od 2014. obnovio na takav način osamdesetak zgrada, a izdvojeno je gotovo 4 milijuna kuna.

Ove godine u proračunu je predviđeno 120 tisuća eura, a maksimalno će po listi prioriteta biti sufinancirano 12 tisuća po objektu.

Prijavni obrasci kao i informacije koje sve dokumente treba pribaviti nalaze se na poveznici:

https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-dostavu-prijava-sufinanciranje-programa-sanacije-i-obnove-procelja-i-krovova-gradevina-2-10980/