KUD Salinovec predstavio ivanečku baštinu na 57. Đakovačkim vezovima

Grad Ivanec/vv | 10.7.2023. u 18:37h | Objavljeno u Našim krajem

Kroz izvorni folklor, pjesmu, ples i narodne nošnje predstavili ivanečki kraj među brojnim društvima iz zemlje i inozemstva

Proteklog vikenda 30-ak članova KUD-a Salinovec sudjelovalo je na najpoznatijoj nacionalnoj manifestaciji izvornog folklora, Đakovačkim vezovima.

11717.jpg

Đakovački vezovi održani su 57. put, a na tradicijskom festivalu ove je godine sudjelovalo 60-ak društava iz cijele Hrvatske.

Slavonski tradicijski festival odavno je prešao granice Hrvatske pa su tako pristigla i gostujuća društva i iz Europe te Sjeverne i Južne Amerike.

Ivanečki KUD svoje je mjesto na ovogodišnjim Vezovima izborio još 2022. godine na Županijskoj smotri izvornog folklora, a publici se u srcu Slavonije predstavio s koreografijom Lijepa Jana je plesala.

11720.jpg

11721.jpg

Jedan od nastupa odrađen je i u poznatom Strossmayerovom parku, središtu događanja Đakovačkih vezova, a salinovečki se KUD predstavio i u tradicionalnom svečanom mimohodu sudionika.

KUD Salinovec tako je na najljepši mogući način, kroz izvorni folklor, pjesmu, ples i narodne nošnje, predstavio ivanečki kraj među brojnim društvima iz zemlje i inozemstva, a iz KUD-a poručuju da su već dogovorene neke nove suradnje i susreti.