Grad Novi Marof prvi put osigurao uskrsnice za umirovljenike, novi termini isplate Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Grad Novi Marof prvi put osigurao uskrsnice za umirovljenike, novi termini isplate

VV | 11.3.2024. u 17:34h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof nastavlja pomagati svojim umirovljenicima pa su u gradskom proračunu po prvi puta osigurana sredstva za isplatu uskrsnica umirovljenicima s najnižim primanjima.

Imovinski cenzus određen je u iznosu od 340 eura pa će uskrsnice tako biti isplaćene svim umirovljenicima koji primaju mirovine (hrvatske i inozemne) čiji iznos ne prelazi 340 eura mjesečno. Podjela uskrsnicabit će od 18. do 22. ožujka, po utvrđenom rasporedu prema prebivalištu.

- Da bi ostvarili pravo na uskrsnicu, svi zainteresirani umirovljenici dužni su sa sobom donijeti: osobnu iskaznicu, OIB i odrezak od isplate mirovine ili bankovni izvod (za siječanj ili veljaču 2024). Uskrsnice će se dijeliti u iznosu od 30 eura po umirovljeniku, a pravo na uskrsnicu ostvaruju i korisnici zajamčene minimalne naknade uz predočenje dokaza (rješenje, bankovni izvod i slično) - poručuju iz Grada Novog Marofa.

Umirovljenici koji su spriječeni preuzeti uskrsnicu u navedenom terminu prema utvrđenom rasporedu prema prebivalištu, uskrsnicu će moći podići u razdoblju od 25. do 28. ožujka u Gradu Novom Marofu na adresi Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, I. kat, soba 6 u vremenu od 8 do 14 sati.

IMG_20240311_152905.jpg