FOTO Sanirano klizište i uređeno parkiralište u Čalincu

Varaždinske vijesti | 2.9.2023. u 17:44h | Objavljeno u Našim krajem

Prošlog su mjeseca završeni radovi na uređenju parkirališta kod stambene zgrade u Čalincu, nadomak Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec.

Investicija je realizirana nakon što su finalizirani radovi na sanaciji klizišta za koje je Općina Maruševec pokrenula parcelaciju te pripremila potrebne elaborate, projektnu dokumentaciju i osigurala sufinanciranje od strane Hrvatskih voda.

Radovi na sanaciji klizišta obuhvaćali su uklanjanje grmlja i drveća, iskop humusa, široki iskop, uređenje temeljnog tla, izgradnju armirano-betonskih zidova s drenažom, stepenica te izradu nasipa.

Navedeni zahvati izvedeni su prošle godine dok su prošlog mjeseca završeni radovi asfaltiranja prostora za parkiranje, uz uređenje pristupnog puta do zgrade, postavljanje rubnika i iscrtavanje parkirališta za automobile i školski autobus.

-Osim što smo kroz još jedan projekt sanacije klizišta zaustavili eroziju tla izgradnjom armiranog zida što je najvažnije za sigurnost stanara, umirovljenika i djece koja ovdje pohađaju školu, lokaciju smo očistili od grmlja, drveća i dotrajale ograde ispred stambene zgrade. Prostor je sada uređeniji i funkcionalniji budući da je formirano parkiralište za 7 automobila i školski autobus koji više ne mora stajati nasred ceste i dovoditi školarce i druge sudionike u prometu u opasnost. Veseli me što smo planirane zahvate na lokaciji uspjeli privesti kraju prije početka nove školske godine, ističe Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je većim dijelom financirala navedene radove.

Naime, ukupna vrijednost investicije iznosi preko 64.270 eura, odnosno 484.240 kuna, od čega su Hrvatske vode sufinancirale 30.260 eura ili 228 tisuća kuna, dok je Općina Maruševec razliku osigurala iz vlastitih izvora.

Galerija slika