Ekipa Smješkići slavila na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u N. Marofu

| 22.5.2017. u 11:40h | Objavljeno u Našim krajem

U sportskom parku Novi Marof održan je 16.Olimpijski festival dječjih vrtića – Novi Marof , 2017. u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Novog Marofa i Dječjeg vrtića Novi Marof.

Olimpijski festival  otvorio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je mališanima zaželio puno sportske sreće i uspjeha te ugodan boravak u Novom Marofu. Odgojiteljicama i ravnateljicama dječjih vrtića zahvalio je što potiču djecu na sportske aktivnosti, koje su preduvjet zdravog i sretnog odrastanja i što podržavaju ovakva dječja natjecanja u kojima je važno sudjelovati, a ne pobijediti.   

Na olimpijskom festivalu sudjelovalo je 235 djece iz sedam dječjih vrtića DV „Tratinčica“, DV „Anđeo“, DV „Potočić“, DV Čarobno ogledalce“, DV „Petar Pan“, DV „Bambi“ i DV Novi Marof, koji su svoje sportske predispozicije iskazali u trčanju na 60 m, štafeti 4x25m, skoku u dalj, bacanju loptice i malom nogometu.

Kao i obično najuzbudljivije  je bilo na nogometnim terenima gdje je u kategoriji djevojčica pobijedila ekipa DV „Petar Pan“, a kod dječaka ekipa DV Novi Marof.

Sveukupni pobjednik 16. Olimpijskog festivala – Novi Marof 2017, bila je ekipa „Smješkići“  iz Dječjeg vrtića Novi Marof, a odlukom sudaca nagradu  Fair play osvojila je ekipa „Anđeli“  iz Dječjeg vrtića „Anđeo“.

Mališanima je zaslužene medalje dijelio gradonačelnik Siniša Jenkač i dopredsjednik Zajednice športski udruga Grada Novog Marofa Vladimir Ferenčina.

Osim mališana natjecale su se i odgojiteljice koje su svoju spretnost i brzinu pokazale u disciplini skakanje u vreći. Najbrža i najspretnija  bila je odgojiteljica DV „Petar Pan“  Mirjana Kolar, a za odgojiteljice su prigodne nagrade osigurali Turistička zajednica Grada Novog Marofa, Kulturni centar „Ivan Rabuzin“, studio ljepote „Erin“, „Euroherc osiguranje“ i cvjećarnica „Orhideja“.