Dan Općine Sveti Đurđ: Četverodnevni rođendan uz Vucu i Lidiju Bačić

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.4.2017. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Đurđ će ovogodišnji rođendan slaviti četiri dana, od 20. do 23. travnja. Proslava počinje u četvrtak u 17 sati dodjelom nagrada najuspješnijim učenicima i mentorima, nakon čega je u 19 sati na rasporedu malonogometni susret između ekipa Svetog Đurđa i Martijanca.

Sljedeći dan, u petak, već u jutarnjim satima počinje slavlje. U 9 sati započinje likovna kolonija, predstavljaju se Udruga uzgajivača konja i KUD Juraj Lončarić. U 16 sati je na rasporedu vatrogasna vježba, a u 17.30 počinje centralno događanje rođendanske proslave – otvara se u dvorani Osnovne škole Sveti Đurđ veliki kulturno-gospodarski sajam, na kojemu izlaže tridesetak udruga, obrtnika, KUD-ova.

Na svečanosti otvaranja će biti promovirana i monografija o vatrogastvu Svetog Đurđa, autora Stjepana Kovačeka. U nastavku večeri, u 19 sati, će se u kulinarstvu okušati desetak udruga, čine će delicije proći ocjenjivački sud, izabrati će se najbolji, a sve skuhano će degustirati gosti, vatrogasci i sponzori proslave dok će večer završiti nastupom grupe Rio i Siniše Vuce.

Proslava se nastavlja u subotu u 16 sati kad je na programu nogometni susret veterana Munchena i reprezentacije Općine Sveti Đurđ. Svečana sjednica je u 17 sati, nakon čega slijedi svečana večera pa nastup grupe Full gas i Lidije Bačić.

Zadnji dan slavlja Đurđevog započinje svetom misom u Župnoj crkvi u 11 sati, nastavlja se dolaskom međimurskih oldtimera u 14 sati te svečanom sjednicom DVD-a Sveti Đurđ, povodom 120. godine postojanja.

Proslavu će popratiti nastup Jazz orkestra oružanih snaga i Family banda, a četverodnevna proslava završava nogometnom utakmicom NK Drava i NK Podravca iz Sesveta.

Galerija slika