Dijelimo 2x2 ulaznice za predstavu Nema života na Marsu Foto: HNK Varaždin

Dijelimo 2x2 ulaznice za predstavu Nema života na Marsu

V.V. | 20.11.2017. u 12:47h | Objavljeno u Društvo

U suradnji s varaždinskim HNK dijelimo 2x2 ulaznice za predstavu Nema života na Marsu, koja će biti izvedena u srijedu 22. studenog u 20 sati na sceni Zvonimira Rogoza.

Sve što trebate učiniti je u komentaru ispod podijeljenog članka na Facebook stranici Varaždinskih vijesti označiti (tagati) osobu s kojom želite na predstavu, a mi ćemo metodom slučajnog odabira izabrati dobitnike, čija imena ćemo objaviti u srijedu ujutro.

Sretni dobitnici moći će ulaznice preuzeti pola sata prije predstave na blagajni Kazališta.

Nema života na Marsu, komorna ljubavna drama Une Vizek, nagrađena je trećom Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2015. godinu.

Sadržaj drame je priča o kolegama, u jednom malom birokratskom uredu, koji nakon deset godina zajedničke dosadne svakodnevnice počinju imati osjećaje jedan za drugoga. U realitetu ne uspijevaju postignuti kontakt iz straha od posljedica, zbog čega dolazi do raslojavanja egzistencije na unutrašnji i vanjski život. Unutarnji život likova odmiče se od svakodnevnog te oni razvijaju paralelni potencijalni erotski nabijeni unutrašnji život kojeg igraju dvije zasebne osobe, njihove deset godina mlađe varijante. Pitanje koje se cijelo vrijeme provlači je tko će prevladati unutarnji (mlađi) ili vanjski (stariji).

Tekst nema klasičnu dramsku strukturu, već je pisan u vremenskim blokovima koji obuhvaćaju godinu dana njihovog života, ali također se daje naslutiti kako se sve to moglo dogoditi i u jednom izmaštanom trenutku.