FOTO Iris i Dorja pobjednice Modelarske lige Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 28.4.2024. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Iris Lekić i Dorja Benković, učenice III. osnovne škole Varaždin, ovogodišnje su pobjednice Modelarske lige za područje Varaždinske županije. Drugo mjesto osvojile su Matea Zeljko i Mia Sklepić iz V. osnovne škole Varaždin, a treće Patricija Herceg i Una Cerovčec iz III. osnovne škole Varaždin. Sve njih za natjecanje je pripremala učiteljica i mentorica Ines Brckan.

Natjecanje je u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin i Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina održano u srijedu 24. travnja uz sudjelovanje deset ekipa, odnosno dvadeset učenika iz pet osnovnih škola (III. OŠ, V. OŠ, VI. OŠ, OŠ Tužno i OŠ Novi Marof).

Svi su u trajanju tri puna sata uspješno izradili model naočala koristeći modelarske strojeve i ostali potreban alat i pribor, a kako ističu organizatori, bilo je izuzetno lijepo vidjeti s koliko su entuzijazma i volje izrađivali svoje naočale.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Ivan Rajsz iz Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture te Stjepan Androlić i Darko Tomašek, članovi DPTK Varaždin, imali su delikatni zadatak ocijeniti sve faze i konačni uradak, odnosno model naočala. Spomenimo još da je ovo bilo jedanaesto natjecanje Modelarske lige u kojoj učenici s područja Varaždinske županije uspješno sudjeluju.

Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će se održati u Stubičkim Toplicama.

modelarska_liga_varazdinska_zupanija_24042024_pobjednici.jpg

modelarska_liga_varazdinska_zupanija_24042024_drugo_mjesto.jpg

modelarska_liga_varazdinska_zupanija_24042024_trece_mjesto.jpg

modelarska_liga_varazdinska_zupanija_24042024_prva_tri_mjesta_s_mentoricom.jpg

modelarska_liga_varazdinska_zupanija_24042024_svi_natjecatelji.jpg

modelarska_liga_varazdinska_zupanija_24042024.jpg