Večeras predavanje "Zašto i kako postati član poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj"

| 9.1.2017. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Na inicijativu Grada Ludbrega osnovana je Poljoprivredna zadruga "Ludbreški kraj" čiji se članovi bave proizvodnjom i preradom voća i povrća.

Stoga pozivaju na predavanje "Zašto i kako postati član poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj" koje će se održati 12. siječnja u 18 sati u sjedištu PZ Ludbreški kraj koje se nalazi u sklopu Poduzetničkog inkubatora u Hrastovskom, Kalnička 3.

-Svima nam je poznato da smo kao mali poljoprivrednici često presitni gospodarski subjekti da bi pojedinačnim djelovanjem mogli ravnopravno i uspješno sudjelovati na tržištu. Osim toga uz redoviti posao koji obavljamo, ne možemo uspješno i povoljno nabavljati repromaterijal, prerađivati i prodavati proizvode, voditi knjigovodstvo i obavljati druge popratne poslove - objašnjavaju organizatori PZ LUdbreški kraj dodajući da je to razlog zašto su se odlučili osnovati zadrugu.

Naime, putem zadruge nastojat će se omogućiti svakom članu siguran plasman njegovog proizvoda, ali isto tako želi se organizirati proizvodnja, otkup i prodaja voća i povrća pa pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

Svojim članstvom u PZ LUdbreški kraj svaki član zadruge ne bi pojedinačno morao plaćati knjigovodstvene usluge, već bi to bila uloga zadruge. Također, zadruga bi umjesto svih nabavljala repromaterijal na veliko i puno povoljnije te bi se zajedno investiralo u skupe alate i strojeve koji bi bili u službi svih zadrugara prema potrebi.

Naime, organizatori ističu kao glavni cilj zadruge ostvarivanje što veće koristi za članove, odnosno zadrugare. Želeći ostvariti ciljeve zbog kojih su osnovali zadrugu. Stupili su u kontakt i sa predstavnicima najveće prehrambene tvrtke u Hrvatskoj, koprivničkom Podravkom koja je pokazala interes za organizaciju kooperacije povrća.

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se bave ili bi se željeli baviti proizvodnjom povrća da se jave kako bi se vidjelo da li postoji interes za ovakvu proizvodnju - ističu organizatori PZ ludbreški kraj.

Sve potrebne informacije vezane uz rad same Zadruge, kao i dodatne informacije vezane uz predavanje možete dobiti u sjedištu Zadruge svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 sati (uz prethodnu najavu), putem e-mailova: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve mobitela 098 176 7345 (Marijan Makar); 098 844 415 (Saša Lenček).