FOTO Donacija II. OŠ Varaždin Caritasovoj pučkoj kuhinji: važno je pomagati jer dobro se dobrim vraća!

IHR/Varaždinske vijesti | 16.12.2021. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

- Uključila sam se u akciju prikupljanje namirnica jer mislim da je važno drugima darivati dok imaš. Važno je pomoći drugima jer ako se tebi nekada dogodi slična situacija onda će ti drugi vjerojatno vratiti na isti način – rekla je Tonka Tkalec, učenica petog razreda II. OŠ Varaždin koja je sa svojim kolegama, učenicima te škole, roditeljima i učiteljima tijekom prosinca marljivo prikupljala namirnice i higijenske potrepštine za Caritasovu pučku kuhinju.

Donaciju su predstavnici te škole Caritasu predali jučer. Voditeljica Građanskog odgoja i obrazovanja te Dječjeg foruma na II. OŠ Varaždin Martina Dugonjić, jedna od organizatorica akcije, istaknula je kako su izrazito zadovoljni prikupljenim donacijama.

DSC_0329.jpg

- Nismo brojali, ali kao što se može vidjeti, imamo doista ogroman broj kutija prepunih namirnica i higijenskih potrepština koje smo prikupili u dva tjedna trajanja akcije. Veseli nas što su se u akciju uključili svi učenici naše škole, od drugog do osmog razreda, njihovi roditelji te učitelji II. OŠ Varaždin i hvala im na tome – rekla je Dugonjić, kojoj su u provedbi ove akcije pomogli kolege vjeroučitelji II. OŠ Varaždin.

Dugonjić kaže kako djecu nije bilo teško motivirati na uključivanje u ovu, ali i dosadašnje humanitarne akcije koje su se provodile u II. OŠ Varaždin.

- Oni su doista željni pomoći drugima i često ideje za ovakve akcije dolaze upravo od njih. Izrađivali su plakate koje smo postavili u školi kako bi se što više učenika u ovu akciju uključilo i stalno su se raspitivali kako pomoći i gdje mogu predati donacije. Dežurali su svakodnevno na ulazu u školu, pola sata prije početka nastave i donacije, koje su im njihovi kolege donosili pospremali, sortirali i pakirali – otkrila je Dugonjić i dodala kako je želja i volja učenika za pomoći drugima svakako poticaj za daljnje, slične akcije.

Da će takvih akcija biti i u budućnosti potvrdila je i ravnateljica II. OŠ Varaždin Sanja Posavec.

DSC_0339.jpg

- Ovakve humanitarne akcije su dugogodišnja tradicija naše škole i mogu reći da naši učenici i njihovi roditelji, koliko god da i sami bili u nezavidnoj situaciji, nikad se nisu oglušili na naše pozive i uključili u akcije. Cilj nam je da naši učenici uz znanje, razviju potrebu pomaganja i empatije prema drugima koji su u potrebi i osjećaj dijeljenja s drugima, a kada takve akcije krenu od same djece, vrijednost je još veća. Ove godine smo izabrali Pučku kuhinju, a na školi ćemo u narednom periodu sigurno organizirati i druge humanitarne i volonterske akcije – najavila je ravnateljica Posavec.

DSC_0362.jpg

Označeno u
Galerija slika