U sklopu projekta "Human Rights Education" učenice II. OŠ Varaždin u Slovačkoj Foto: Ilustracija/II. OŠ Varaždin

U sklopu projekta "Human Rights Education" učenice II. OŠ Varaždin u Slovačkoj

VV | 23.6.2023. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Učenice Marta Asić, Ida Babić, Emili Čorko, Beata Dmitrović, Bela Ostroški, Dora Patafta, Zara Vugrinec i Klara Žigmund boravile su u Slovačkoj od 30. travnja do 5. svibnja ove godine u sklopu Erasmus + projekta "Human Rights Education". 

Domaćin mobilnosti (ujedno i koordinator projekta) bila je Cirkevna spojena skola u gradiću Vranov nad Topľou. Održane su prezentacije učenika o pravilima ponašanja na internetu, sudionici prisustvovali su satu tradicionalnih slovačkih plesova u Domu kulture, a zanimljiva je bila i igra pronalaženja znamenitosti Vranova.

Učenice su posjetile Visoke Tatre, raskošnu baroknu crkvu Basilicu Minor, dvorac Stara Lubovna te tradicionalno slovačko selo u blizini dvorca. Mobilnost je završila svečanom večerom i podjelom certifikata.

- Dani provedeni u Slovačkoj bili su dinamični, sklopljena su nova prijateljstva, ponovljene su spoznaje o ljudskim pravima, o pravilima ponašanja na internetu. Nije zaboravljeno da osim prava postoje i dužnosti koje također treba izvršavati - ističu u II. OŠ Varaždin.

Ovom mobilnošću završio je projekt "Human Rights Education", a u pratnji učenicima bile su učiteljice Ljiljana Inkret – Martinčević i Marta Cepanec.

Označeno u
Galerija slika