Sopranistica Jelena Štefanić pjevala u Carnegie Hallu u New Yorku: "Ostvarila sam san!" Foto: Ilustracija

Sopranistica Jelena Štefanić pjevala u Carnegie Hallu u New Yorku: "Ostvarila sam san!"

Igor Čolaković | 26.12.2023. u 15:01h | Objavljeno u Društvo

Sjajna hrvatska sopranistica Jelena Štefanić iza sebe ima još jednu uspješnu godinu, no ovu će posebno pamtiti po debiju u njujorškom hramu kulture "Carnegie Hallu". Ove je godine sopranistica iz Varaždinskih Toplica realizirala brojne koncerte, u raspored je uspjela uvrstiti i nekoliko nastupa pred domaćom publikom, a u svoju je bogatu pjevačku karijeru uključila i malo popa snimivši duet s talijanskim tenorom Robertom Crescom. Na vrlo uspješnoj turneji po Meksiku pozornicu je dijelila s brojnim glazbenicima iz cijelog svijeta, na 3. festivalu No(c)tes Aqua Iasae u svojim Toplicama ugostila renomirane umjetnike sa svjetskih pozornica, odlično se snašla u ulozi mentorice na Hrvatskoj opernoj akademiji, no najupečatljiviji u ovoj godini ostat će nastup na jednoj od najznačajnijih svjetskih pozornica "Carnegie Hallu".

- Puno se toga ove godine lijepoga dogodilo, no najljepše je ostvarenje mojeg dugogodišnjeg sna – nastup u "Carnegie Hallu", prestižnom hramu kulture. To je moja dugogodišnja želja i godinama sam pokušavala stati na tu pozornicu – rekla je Jelena Štefanić, koja je ovu glazbenu sezonu završila nedavnim koncertom u varaždinskoj crkvi sv. Nikole, na kojem je uz Sofiju Cingulu i Sanju Spahiju otpjevala Liturgijsku kantatu Alana Kljaića.

Iza Vas je uspješna godina, koju ćete pamtiti po nastupu u koncertnoj dvorani na Manhattanu u New Yorku, Carnegie Hallu, za koji kažu da je mjesto na kojem glazba živi?

To je doista ostvarenje mog sna, no da bih ga ostvarila i nastupila na toj slavnoj pozornici, čekala sam gotovo deset godina. Moj put do Carnegie Halla nije bio nimalo lagan ni jednostavan, no sve sam to zaboravila čim sam prošle godine dobila potvrdu da će moj nastup biti 21. studenoga 2023. To je sjajan osjećaj, koji ne mogu opisati. Puno je toga vezano za taj nastup, jer da bi se nastupilo u toj kući, osim dobrog glasa i kvalitetnog životopisa, važne su audicije, poznanstva, preporuke, agenti, a uvijek je potrebno i malo sreće.

Nije bilo jednostavno dočekati taj datum a ne pohvaliti se pred kolegama, u medijima?

Sve nastupe dogovaram u „tišini” i ne govorim o njima dok ne prođu. Uvijek se naime, može dogoditi nešto nepredviđeno, na što ne možemo utjecati. Tako da je za ovaj nastup znala moja obitelj i tek nekoliko najbližih prijatelja koji su zajedno sa mnom odbrojavali dane. Nisam nikada bila u New Yorku a ni u Sjedinjenim Američkim Državama, pa mi je i to bilo dodatno uzbuđenje...

Kako je prošao nastu, je li "Carnegie Hall" ispunio njezina očekivanja i što ju čeka u 2024. godini, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

 

Označeno u