Ne propustite edukativnu šetnju i predavanje o Vatroslavu Jagiću

VV | 29.11.2023. u 19:02h | Objavljeno u Društvo

Ovog četvrtka, 30. studenog, članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina pripremaju edukativnu šetnju i predavanje o Vatroslavu Jagiću povodom 100. obljetnice smrti našeg uglednog jezikoslovca.

Nedavno su varaždinski vodiči organizirali studijsko putovanje u Beč te su prisustvovali predavanju o djelovanju našeg slavnog varaždinca Vatroslava Jagića.

Vatroslav Jagić, rođen 1838. u Varaždinu u kojem je proveo kratak dio svoga životnog i radnog vijeka u kojem se i školovao, pa nastavio školovanje u Zagrebu. U Beču je studirao klasičnu filologiju i upravo zato vodiči su 4.11. krenuli autobusom put Beča, put Instituta za slavistiku kako bi se dodatno educirali o njegovom profesorskom i znanstvenom djelovanju.

Vodici_TZ.jpg

Na Institutu ih je dočekao profesor Roman Krivko, dr.sc. i njegov asistent Matej Ivan Hadrović. Zanimljivo i korisno predavanje naziva „Vatroslav Jagić i Institut za slavistiku Sveučilišta u Beču“ turističke vodiče grada Varaždina dodatno je educiralo za kvalitetne interpretacije života i djelovanja velikog Jagića tijekom vođenja po našem Varaždinu, a i šire. Turistički vodiči zahvaljuju Gradu Varaždinu na sufinanciranju prijevoza i podršci u realizaciji studijskog putovanja.

Ujedno pozivaju sve zainteresirane da se pridruže edukativnoj šetnji i predavanju o Jagiću ovog četvrtka. Polazna točka šetnje je autobusni kolodvor u 17 sati. Šetnjom će obuhvatiti najvažnije dijelove grada vezane uz život Jagića, a šetnju završiti edukativnom pričom u muzeju dvorca Stari grad.