Mirjana i Gašpar Uršulin obilježili 60. godina braka: vole se kao prvog dana! Foto: Ilustracija

Mirjana i Gašpar Uršulin obilježili 60. godina braka: vole se kao prvog dana!

IHR/Varaždinske vijesti | 1.2.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Mirjana i Gašpar Uršulin iz Ivanca 19. siječnja ove godine obilježili su dijamantni pir, 60. godina braka. No umjesto velikog slavlja, supružnici Uršulin na svoju veliku obljetnicu prošetali su gradom, popili kavicu sa svojom kumom Jagetić i kasnije, kod kuće, s kćerkom Natalijom uz slatke zalogajčiće koje su svi zajedno pripremali te zdravicu uz njihove domaće likere, poželjeli međusobno još mnogo godina zajedničkog života.

indeksiraj.jpg

- Moji roditelji svakog jutra nakon buđenja i zajedničkog doručka se spremaju: tata stavlja kravatu, mama radi frizuru i odlaze na kavicu i u dućan. Po povratku slijedi zajednički rad u vrtu, cvjetnjaku, voćnjaku, u kući, ovisno o vremenu i priprema za ručak... U mirovini su već 30 godina i to je njihov uobičajeni jutarnji ritual - otkrila je njihova kćer Natalija Uršulin-Trstenjak.

dafeaa.jpg

Mirjana i Gašpar iz Ivanca vjenčali su se 19. siječnja 1964. godine u Ivancu. Tog je dana bilo -21°C i dva metara snijega, pa su se do crkve, gdje su jedno drugom obećali vječnu ljubav, probijali kroz tunele od snijega. Gašpar je radio u Industriji mesa Ivanec, dok je Mirjana dugi niz godina radila u tužilaštvu u Ivancu. Bračna sreća podarila im je kćer Nataliju, a iako im život nije bio nimalo lak te je bio sazdan od sretnih i tužnih trenutaka, suza i smijeha, danas se vole i poštuju kao prvog dana. 

dsaaa.jpg