Manuela Hranj i Marko Sokol prvaci na Državnom natjecanju iz astronomije

Varaždinske vijesti | 14.11.2020. u 20:16h | Objavljeno u Društvo

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je rezultate Državnog natjecanja iz astronomije koje se održalo 11. studenoga. Naime, učenici Varaždinske županije postigli su izvrsne rezultate te imamo čak dva državna prvaka. To su Manuela Hranj, učenica 5. razreda KOŠ Sveta Uršula pod mentorstvom Milice Žabčić i Marko Sokol, učenik 8. razreda III. OŠ Varaždin pod mentorstvom Aleksandara Mone Macka Puheka.

U kategoriji petih razreda na državnom natjecanju uz Manuelu Hranj koja je osvojila prvo mjesto sudjelovali su i Dino Bregović OŠ Vinica (mentor M. Žabčić) koji je osvojio izvrsno 2. mjesto, Jakov Levatić OŠ Beletinec (mentor M. Žabčić) i Martin Herceg VI. OŠ Varaždin (mentor M. Žabčić) .

U kategoriji šestih na državnom natjecanju sudjelovale su Lana Kipa OŠ Vidovec (mentor M. Žabčić) i OŠ Mila Maretić VI. OŠ Varaždin (mentor Bojana Perko) i Ivona Novotny VI. OŠ Varaždin (mentor M. Žabčić) .

U kategoriji sedmih razreda na državnom natjecanju sudjelovali su Zara Bilić OŠ Ludbreg (mentor M. Žabčić) i Jan Pavić II. OŠ Varaždin (mentor Alan Dedić).

U kategoriji osmih razreda uz Marka Sokola koji je osvojio prvo mjesto sudjelovala je i Antonija Lučin II. OŠ Varaždin koja je osvojila 3. mjesto (mentor Alan Dedić).

Među srednjoškolcima na državnom natjecanju sudjelovala je Amalija Rafaj Škriljevečki učenica drugog razreda Prve gimnazije Varaždin (mentor Denis Barčot).

Državno Natjecanja iz astronomije za školsku godinu 2019./2020. održalo se 11. studenoga 2020. on-line na platformi MS Teams. Natjecatelji su putem video-konferencije prezentirali praktične/istraživačke radove te su odgovarali na pitanja državnoga povjerenstva. Na državnom Natjecanja iz astronomije sudjelovalo su 52 učenika: 15 učenika iz 5. razreda 10 učenika iz 6. razreda, 6 učenika iz 7. razreda, 4 učenika iz 8. razreda, 6 učenika iz 1. razreda, 6 učenika iz 2. razreda, 3 učenika iz 3. razreda i 2 učenika iz 4. razreda.

Ovdje provjerite konačne rezultate Natjecanja iz astronomije.

Označeno u