FOTO Ruksak (pun) kulture u Dječjem vrtiću Varaždin – objekt Biškupec

Varaždinske vijesti | 17.6.2023. u 15:24h | Objavljeno u Društvo

U sklopu programa Ruksak (pun) kulture su u ponedjeljak, 5.lipnja, Dječji vrtić „Varaždin“ PO Biškupec posjetili članovi Ansambla Glazbene staze iz Udruge Moj svijet.

Ruksak (pun) kulture program je koji omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, program kojim se razvija njihovo kreativno obrazovanje i kojim se senzibiliziraju mladi za područje umjetnosti i kulture.

Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Članovi Ansambla Glazbene staze, Eda Rimanić – flauta, Andrija Šimić – violončelo i Iva Ljubičić Lukić – klavir za djecu su izveli koncert - C. Saint-Saëns: Karneval životinja, u obradi za flautu, violončelo i klavir.

Nakon toga uslijedila je radionica na kojoj su djeca svoj doživljaj glazbe, likovnom tehnikom – voštane boje, prenijela na papir te stvorila vlastita umjetnička djela.

Ansambl Glazbene staze je peteročlani, tzv. Pierrot ansambl koji uključuje flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir. Jedini je takav ansambl u Hrvatskoj.

Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Njemačka).

- Održani program je iznimno dobro prihvaćen od strane djece i svih odgojno-obrazovnih djelatnika. Sretni smo što smo ove godine dobili priliku da djeci iz dislociranih objekata Dječjeg vrtića „Varaždin“ (PO Biškupec i PO Kućan) na ovaj način približimo umjetnost i kulturu te im pružamo priliku da se aktivno uključe u kulturna događanja koja su im slabije dostupna - poručila je Andreja Parlaj, voditeljica DV Varaždin - objekt Biškupec.