ERASMUS + Učenici II. OŠ Varaždin u Španjolskoj na radionici robotike Foto: Ilustracija/II. OŠ Varaždin

ERASMUS + Učenici II. OŠ Varaždin u Španjolskoj na radionici robotike

VV | 22.6.2023. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta European MakerSpace Network, održane su ukupno tri mobilnosti učenika i učitelja II. osnovne škole Varaždin. Prva mobilnost je održana u Poljskoj u lipnju 2022., druga u Turskoj u listopadu 2022. godine te je potom uslijedilo naše domaćinstvo u veljači ove godine, napominju iz ove varaždinske škole.

Posljednja mobilnost u Zaragozi u Španjolskoj održana je od 14. do 20. svibnja ove godine, a sudjelovali su učenici Dorian Panić, Natan Šamarija i Petar Bahun iz 7. a razreda, Mia Pavić i Jakov Vrček iz 7.c razreda te Ida Kukec i Ivan Grđan iz 5.b razreda te učiteljice Tanja Klaneček, Dubravka Pavlić i Željka Kopić i koordinatorica projekta Ljiljana Inkret- Martinčević.

- Tijekom mobilnosti u Zaragozi učenici su predstavili uz prezentacije svoju državu, grad te školu, uz vodstvo domaćina upoznali su školu, sudjelovali su u radionicama iz robotike (Arduino). Na radionicama s Arduino pločicama koje su programirali za parkiranje auto- robota, naši učenici bili su vrlo uspješni u rješavanju zadanih zadataka te su pokazali zavidno znanje i vještine - ističu u toj školi.

U sklopu mobilnosti posjetili su Monasterio de Piedra, samostan iz 12. stoljeća te prekrasan park prirode s brojnim slapovima i jezerima. Posebno ih je oduševila šetnja stazama kroz spilje i ispod slapa. Također su upoznali i grad Zaragozu u kojoj su boravili. Posjetili su muzej CaixaForum te vidjeli najznačajnija djela Nikole Tesle i izložbu kostima iz poznatih filmova, prošetali se povijesnim dijelom grada Zaragoze i oko palače Aljaferia te posjetili prekrasnu Basilica del Pilar i kip Julija Cezara. Svi sudionici projekta dobili su certifikate.

U povratku svojim domovima, posjetili su i grad Barcelonu. Vidjeli su predivnu Sagrada Familiu te prošetali najpoznatijom ulicom Barcelone La Rambla. Učenici su se pozdravili sa prijateljima iz drugih zemalja i domaćinima te su sretno stigli svojim domovima puni dojmova i novih iskustava.