Edukativna akcija: Uključite se u rad Gradskoj muzeja kroz "Obiteljski meni"!

Julijana Marčec | 27.4.2023. u 10:56h | Objavljeno u Društvo

Gradski muzej Varaždin uključio se u Edukativnu muzejsku akciju (EMA) koju povodom Međunarodnog dana muzeja već 28. put organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva.

Tema ove akcije, koja se održava od 18. travnja do 19. svibnja, je - Za(jedno): svi za muzej!. Voditelj akcije, čiji je cilj aktivno uključivanje posjetitelja svih dobnih skupina u rad muzeja, je Narodni muzej Zadar. U skladu s temom svoje su aktivnosti osmislili i varaždinski muzealci, iskoristivši pritom aktualnu izložbu Dobar tek! koja je otvorena uz Dan grada prošle godine, pa su svoj program nazvali - Obiteljski meni.

Meni je podijeljen u tri slijeda, a u prvoj će aktivnosti učenici 3.b razreda s Pete osnovne škole imati prigodu već ovoga petka preuzeti ulogu muzejskih vodiča i provesti najavljene grupe u razgled izložbe. Zatim će u subotu, 29. travnja, od 10 do 11 sati, edukacijsko-zabavnu radionicu "Fini portreti", namijenjenu djeci u dobi od 6 do 9 godina, voditi bake ili djedovi u ulozi muzejskih pedagoga. Takva će radionica biti i 6. svibnja, a iako su radionice besplatne potrebno je najaviti svoj dolazak muzejskoj kustosici Jeleni Petković na broj 095 567 35 81.

Treći slijed je otvorena rasprava za osobe treće životne dobi s ciljem osmišljavanja muzejskih sadržaja i aktivnosti za tu dob, pa muzealci pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu u palaču Herzer i iznesu svoje prijedloge i ideje. Početak je u 11 sati i 30 minuta.