CRODMA Umjetna inteligencija u sferi marketinga Foto: Krešimir Đurić

CRODMA Umjetna inteligencija u sferi marketinga

VV | 24.10.2023. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

Više od 60 znanstvenika i stručnjaka iz područja marketinga sudjelovalo je na 8. Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji CRODMA 2023. koja je u petak, 20. listopada održana na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. Konferencija je održana po osmi puta te je po riječima predsjednika Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing (CRODMA) i predsjednika Programskog odbora konferencije, prof. dr. sc. Damira Dobrinića ispunila sva očekivanja organizatora. Konferenciju organizira CRODMA u suradnji s dugogodišnjim partnerom FOI-jem, a po prvi puta suorganizator je bila Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

DSC_7882.jpg

Ukorak s trendovima

I ovogodišnju konferenciju obilježili su vrlo kvalitetni i zanimljivi radovi.

- Po broju radova i sudionika, ova konferencija je dosad najuspješnija, što je nama indikator da dobro radimo, dobro smo se pozicionirali na tzv. konferencijskom tržištu te su naše vrijednosti prepoznate - istaknuo je prof. dr. sc. Dobrinić koji se tom prigodom zahvalio sadašnjoj Upravi FOI-ja na čelu s dekanicom prof. dr. sc. Marinom Klačmer Čalopa na podršci i suradnji.

DSC_7810.jpg

Konferencija je okupila brojne marketinške stručnjake iz cijele Hrvatske, a prate se trendovi u marketingu.

- Danas su nove tehnologije u marketingu “in”. Većina radova upravo je vezana uz tu temu, znači korištenje, primjena, osobito umjetne inteligencije u marketingu, a o toj temi imali smo i dva predavanja - rekao je prof. dr. sc. Dobrinić.

Da je ova konferencija itekako važna za FOI istaknula je dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

DSC_7816.jpg

- Već više od 15 godina na FOI-ju razvijamo i vertikalu ekonomike poduzetništva, stoga nam je i ova konferencija koja se odnosi na marketing, odnosno područje ekonomije važna. Upravo ovdje naši ekonomisti dobivaju priliku predstaviti svoje radove i istraživanja u domeni marketinga, ali i puno šire od toga. Vjerujemo da su svi studijski programi na našem fakultetu u skladu s trendovima, pa tako i pokušavamo kombinirati sve trendove koje donosi nova tehnologija u svim našim ekonomskim disciplinama - istaknula je prof. dr. sc. Klačmer Čalopa.

Početak suradnje

Dr. sc. Vladimir Huzjan, upravitelj varaždinskog Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti rekao je kako se nada da je ova konferencija tek početak lijepe suradnje s Udrugom te FOI-jem. 

DSC_7852.jpg

- Dobro je što se ovdje govori o novim stvarima, poput umjetne inteligencije kako bismo doznali na koji način ona utječe, ili može utjecati na našu svakodnevicu - rekao je dr. sc. Huzjan.

Podršku konferenciji dao je i varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj, koji je istaknuo kako Grad Varaždin odlično surađuje s FOI-jem.

- Grad Varaždin i FOI pokreću prvi Centar za predinkubaciju u pametnoj industriji u Hrvatskoj, vrijedan preko 6,5 milijuna eura. Ova konferencija pridonosi razvoju znanosti i turizma te sam siguran da će iznjedriti dobre rezultate na korist znanstvenoj zajednici, ali i Gradu Varaždinu - rekao je dr. sc. Bosilj.

Označeno u