Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Varaždinu, Paki i Gornjem Makojišću

vv | 8.4.2024. u 16:30h | Objavljeno u Crna kronika

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 6. travnja oko 9 sati u Varaždinu. Muškarac starosti 43 godine upravljao je osobnim vozilom parkiralištem u Optujskoj ulici, vožnjom unatrag. Pritom je stražnjim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu neregistriranog i neosiguranog mopeda kojim je istim parkiralištem, ne koristeći propisanu zaštitnu kacigu na glavi tijekom vožnje, upravljao 83-godišnjak. Vozač mopeda je zajedno s mopedom pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 6. travnja oko 21.30 sati na državnoj cesti D-2 ozlijeđen je 57-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilo pod utjecajem alkohola od 2.30 promila, državnom cestom iz smjera Donjeg Vratna u smjeru Petrijanca. U jednom je trenutku vozilom sišao u lijevu stranu van kolnika na zelenu površinu te udario u stablo. Vozilo se uslijed udara prevrnulo na desni bok. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 6. travnja oko 16.20 sati na državnoj cesti D-3 kod Pake, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 25-godišnjakinja. Ona je upravljala motociklom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom A kategorije, iz smjera Brezničkog Huma u smjeru Novog Marofa. Prilikom izlaska iz nepreglednog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela motociklom udesno van kolnika u cestovni jarak. Pritom je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 7. travnja, oko 16.20 sati u Gornjem Makojišću, ozlijeđen je 61-godišnjak. On je upravljao motociklom iz smjera Grane u smjeru Pake. Pri ulasku u lijevi oštri zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste došlo je do zanošenja motocikla i slijetanja u desno van kolnika. Vozač je pritom pao s motocikla te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.