Zbog vala hladnoće zabilježen velik broj vatrogasnih intervencija

Napisao/la: V.V. -

Hladna fronta koja je pogodila Hrvatsku, uz standardne probleme u prometu, izazvala je i povećan broj vatrogasnih intervencija, od gašenja požara na objektima i otvorenom prostoru do spašavanja u prometnim nesrećama, čišćenja cesta od snijega i prijevoza bolesnika u udaljenim mjestima.

Zbog teških vremenskih uvjeta značajan broj intervencija su zabilježili vatrogasci u priobalnim županijama, a zabrinjava i veliki broj požara otvorenog prostora, koje vatrogasci gase na niskim temperaturama, zbog čega dolazi do oštećenja vozila i opreme. 

Hrvatska vatrogasna zajednica poziva sve građane na dodatan oprez u vrijeme otežanih vremenskih uvjeta kada je povećan broj svih vrsta vatrogasnih intervencija. Povećanom pažnjom možete spriječiti nastanak nesreća i time smanjiti rizik za imovinu i živote kako građana tako i vatrogasaca na intervencijama.

Savjeti vatrogasaca:

  • provjerite i očistite dimovodne cijevi te peći na kruta goriva prije paljenja vatre
  • ne palite vatru na otvorenom tijekom vjetrovita vremena
  • ne ostavljajte otvorena ložišta bez nadzora
  • vožnju prilagodite stanju na cesti
  • pripazite na starije i nemoćne sugrađane
  • kod jako niskih temperatura, ukoliko nije nužno, ne napuštajte objekte.

 

Facebook komentari

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.