Zamjenik župana Tomislav Paljak na Danu Hrvatske u Grazu

Varaždinske vijesti | 26.10.2017. u 08:07h | Objavljeno u Aktualno

Na Danu Hrvatske u Grazu, svoje gospodarske, poljoprivredne i turističke potencijale i prednosti predstavila je Virovitičko-podravska županija, a predstavljanju je prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

Ova gospodarska manifestacija, najveća i najznačajnija takvog tipa u Austriji, održava se svake godine u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komora, te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, a 2015. godine predstavila se i Varaždinska županija. Gospodarske, turističke kao i osnovne karakteristike Virovitičko-podravske županije predstavio je župan Igor Andrović koji je naglasio najvažnije značajke same županije od poljoprivrede, drvoprerađivačke industrije, projekata navodnjavanja, međunarodnog sajma Viroexpo, visokoobrazovnih institucija i EU projekata. Zamjenik župana Varaždinske županije Paljak izrazio je zadovoljstvo ovakvim predstavljanjem hrvatskih Županija te je ovu manifestaciju iskoristio za susrete i razgovore s nizom dužnosnika i gospodarstvenika.

- Razgovarao sam s našom veleposlanicom u Austriji Vesnom Cvjetković, naime Varaždinska županija je bliska Austriji, sve više turista dolazi u našu Županiju iz te prijateljske zemlje, a Austrija je bila i zemlja partner Baroknim večerima prije pet godina. Veže nas puno toga, od zajedničke povijesti do perspektivne budućnosti. Također, župan Andrović me upoznao s projektima koje trenutno provodi Virovitičko-podravska županija, a moram priznati kako na svome području imaju zavidan broj OPG-ova te malih i srednjih obrtnika – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak zaključivši kako hrvatske županije imaju puno toga za pokazati i ponuditi van granica naše države.

Označeno u