Stanoing mora platiti 2.000 kuna jer nije uklonio korov iz varaždinskog kvarta Grabanice

IHR/Varaždinske vijesti | 17.1.2019. u 08:02h | Objavljeno u Aktualno

Stanoing mora platiti 2.000 kuna jer nije u određenom roku izvršio naređenu mjeru uklanjanja korova i drugog raslinja u varaždinskom stambenom naselju Grabanice, presudio je Prekršajni sud u Varaždinu još 19. prosinca 2018.

Kako se navodi u objašnjenju presude, Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina je još u lipnju 2016. odredio mjeru uklanjanja korova i drugog raslinja iz tog varaždinskog stambenog naselja, dok je u srpnju izdano rješenje kojim se naređuje Stanoingu da provede mjeru uklanjanja korova i raslinja s građevinskog zemljišta, kao vlasniku tog zemljišta. Rok je bio 15 dana, no kako Stanoing nije postupio po rješenju, komunalni redar je u srpnju 2016. izdao obavezni prekršajni nalog kojim je Stanoing proglašen krivim.

Okrivljena pravna osoba je u svojoj pisanoj obrani navela da u cijelosti priznaje počinjenje prekršaja koji mu se stavljaju na teret, međutim donesena je presuda prema kojoj Stanoing mora platiti kaznu i to u roku od 30 dana po njezinom primitku, te je o izvršenoj uplati dužan je obavijestiti sud. Ako to ne učini, kazna će se naplatiti prisilno, navodi se u presudi.