Štromar o poskupljenju struje: Sigurno će morati poskupjeti barem koju lipu Foto: Krešimir Đurić

Štromar o poskupljenju struje: Sigurno će morati poskupjeti barem koju lipu

M.P./Varaždinske vijesti | 10.7.2017. u 14:40h | Objavljeno u Aktualno

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je otvarajući reciklažno dvorište na Motičnjaku prokomentirao i najave o poskupljenju struje.

- To je problem koji je na tapeti već dvije godine gdje su oni koji sada najviše zazivaju zašto će poskupjeti struje trebali riješiti taj problem, no nisu to učinili. Pronalazi se model, sigurno će morati poskupjeti barem koju lipu jer obaveze koje su učinjenje u zadnjih nekoliko godina za obnovljive izvore enegije su izuzetno velike i netko ih treba pokriti. O cijenama nismo govorili, no kada bismo izračunali smanjenje PDV-a, povećanje neće biti više nego je ta razlika smanjenja PDV-a - naveo je Štromar dodavši kako su na internetskim stranicama HROTE-a svi podaci te se dobro zna koji ministar je donio kakve odluke te po kojim cijenema će se davati dodatna sredstva onima koji proizvode energiju iz obnovljivih izvora.

- Vrdoljak je smanjio s 1.200 megavata na 744 tako da je on smanjio obaveze trenutno RH za plaćanje tih sredstava. To je dnevna politika, sigurno će i dalje biti takvih pitanja - komentirao je Štromar prozivke iz MOST-a kako je glavni krivac za poskupljenje struje bivši HNS-ov ministar Ivan Vrdoljak.

Označeno u