Udruga Bonus članovima daje besplatnu pravnu pomoć kod prometnih nesreća

V.V. | 5.2.2017. u 15:38h | Objavljeno u Aktualno

Osnovana je udruga Bonus koja svojim članovima nudi svu pravnu pomoć, besplatno zastupanje pred sudom, upotrebu šlep-službe u trenutku nesreće, savjete liječnika, a u određenim slučajevima i beskamatno kreditiranje za sve nužne troškove u slučaju prometne nesreće.

Udruga Bonus osnovana je kako bi pomogla svima koji su doživjeli prometnu nesreću kroz besplatno savjetovanje, pravnu podršku i vođenje postupaka za naknadu štete pred sudom, neovisno o tome jesu li sudionici u prometu stradali u nesreći svojom ili tuđom krivnjom. Velik broj neriješenih i dugotrajnih predmeta vezanih uz naknadu štete, neujednačeni sudski kriteriji i praksa, nedosljedna primjena zakonskih propisa te visoki troškovi parničnih postupaka utječu na odluku mnogih stradalih da u sudske postupke ne idu, iako na njih imaju potpuno pravo i izgledno je da bi presude bile u njihovu korist.

Udruga Bonus svojim članovima nudi niz pogodnosti koje će im biti dobrodošle i koje će im značajno smanjiti stres i probleme u slučaju nesreće. Od besplatne upotrebe šlep-službe za nepokretno vozilo pa do besplatnog savjeta stručnjaka što sve učiniti na mjestu nesreće, Udruga Bonus brine za svoje članove od trenutka kada se nesreća dogodila i dostupna je 0-24. Također, kroz svoju komunikaciju prema javnosti djelovat će i preventivno, upozoravajući na najčešće probleme koji se javljaju u praksi.

U mnogim slučajevima stradale čeka dugotrajan sudski proces, a na drugoj strani su najčešće velika osiguravajuća društva, pa je stoga pravna pomoć – u vidu besplatnog zastupanja odvjetnika i druge vidove pravne pomoći – područje na kojem će Udruga Bonus svojim članovima najviše pomoći. Udruga Bonus svojim će članovima također ponuditi savjete liječnika kako bi saznali na koje pregled trebaju otići kako bi se utvrdila stvarna šteta po zdravlje.

Svoje će članove u određenim slučajevima i beskamatno kreditirati za sve nužne troškove do naplate štete od osiguravatelja jer mnogi odustaju od postupka upravo u strahu od visokih naknada. Više informacija o svim pogodnostima koje Udruga Bonus nudi članovima može se pronaći na www.naknadastete.hr.

- Našim članovima stavljamo na raspolaganje odvjetnike specijaliste iz nekoliko odvjetničkih ureda koji su partneri Udruge Bonus i koji imaju i po više od 20 godina iskustva upravo na predmetima vezanima uz naknadu štete nakon prometnih nesreća. U najtežim trenucima nakon nesreće, bez obzira je li u njoj bilo ozlijeđenih ili ljudskih žrtava, oštećeni često niti ne stignu misliti na sve stvari koje je potrebno napraviti. Udruga Bonus bit će s njima i tada, pomažući im pravnim savjetima od trenutka kada se nesreća dogodila pa do zaključenja sudskih postupaka. Našim članovima pritom ćemo pružati savjetodavnu podršku 0-24, a također smo razvili i informativni portal na adresi www.naknadastete.hr na kojemu upozoravamo na neke česte probleme i situacije vezane uz naknadu štete te razmatramo slučajeve prometnih nesreća i sudsku praksu, kako bi i oni koji nisu naši članovi mogli vidjeti koji su najčešći problemi kada se prometna nesreća dogodi - naglašava Mihael Hribar, predsjednik Udruge Bonus.

Član Udruge Bonus može postati bilo koja fizička ili pravna osoba koja će u slučaju prometne nesreće potom imati pristup svim pogodnostima za članove, a godišnja članarina iznosi 125 kuna.

- U slučaju da je već započelo postupak, a stradala osoba nije član naše Udruge, svejedno nam se može javiti i učlaniti. I tim ćemo osobama dati savjete čim postanu članovi - najavljuje Mihael Hribar, predsjednik Udruge Bonus.

Udruga Bonus također je razvila i IT sustav koji članovima omogućava učlanjenje putem weba, te kasniji pristup korisničkom računu i svim uslugama putem posebno razvijenih web i mobilnih aplikacija koje su na raspolaganju za iOS i Android.

Pogodnosti članstva tako će članovima biti dostupne u svega nekoliko klikova, odnosno odmah nakon pokretanja mobilne aplikacije. Uskoro će Udruga Bonus omogućiti i fizičko učlanjenje članova, na licu mjesta u poslovnicama udruge.

Označeno u