Ivan Čehok upozorio na sječu 300 voćaka u gradskom voćnjaku: To je lokalni ekocid!

VV | 27.3.2024. u 15:40h | Objavljeno u Aktualno

Klub vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka obratio se javnosti ukazujući da je u prvom gradskom voćnjaku u Varaždinu posjećeno 300 voćki.

- To je primjer jednog lokalnog ekocida jer 300 voćaka, koje imaju svoju ulogu u cijelom ciklusu u prirodu, nije lako tako brzo nadoknaditi. To je pravi primjer kako ova gradska vlast, na čelu s Bosiljem i Markovićem, radi sa svim projektima, osobito onima koji se mogu nazvati zelenom agendom - rekao je Čehok dodajući da je SDP-ova gradska uprava preuzimajući gradsku upravu najavila da će tu napraviti prvi permakulturni voćanjak u koji će dolaziti djeca i učiti o ekološkoj proizvodnji i da brigu o voćnjaku prepuštaju udruzi.

- Nakon toga su nas građani zvali i fotografirali jer je sve bilo obraslo i zapušteno, a iz Grada su nam odgovarali da to tako mora biti radi pčela i drugih insekata. Međutim, odjednom je udruga sve to napustila i ovdje je sada posjećeno 300 voćki bez ikakve najave ili obrazloženja prema građanima. Slično je ova gradska uprava napravila i s projktom azila za mačke na Dravi, a sortirnica još danas nije proradila, upozorava Čehok.