FOTO U Areni Varaždin održan središnji odbor HNS-a, najavili povratak u gradsko vijeće Varaždina

| 3.3.2023. u 22:29h | Objavljeno u Aktualno

Konferencijska dvorana Arene Varaždina bila je domaćin sjednice Predsjedništva HNS-a te sjednice Središnjeg odbora HNS-a, na kojemu se okupilo oko 200 članova stranke kao i drugi gosti. Nakin sjednice, predsjednik varaždinskog HNS-a, Igor Klopotan najavio kako se HNS vraća u Gradsko vijeće Varaždina.

- Budući da su izbori u Varaždinu tema s ih tema, moram reći da smo mi prvi upozorili gradsku vlast da se nakon izbora odluke donose teško i da je očigledno da većina ne funkcionira, a ako ne funkcionira da što prije idemo na izbore. Na žalost, to se desilo nakon dvije godine mandata neizglasavanjem proračuna. Mi smatramo da se moglo dogovoriti da se riješe bale, da tete u vrtiću dobe veće plaće te da se sad kada se svi javljaju za EU fondove da se i Varaždin prijavljuje, a Grad je sada u blokadi. Što se tiče našeg optimizma za izbore, prve ankete pokazuju da dosta dobro stojimo u gradu i da se vraćamo u gradsko vijeće. Naš obilazak terena nam pokazuje da ljudi dobro reagiraju na naše oplitike. Stari članovi nam se vraćaju, imamo puno novih članova. Vrijeme je da Varažinci biraju odgovorne ljude za Gradsko vijeće, da konačno riješimo te bale i da konačno dobimo proračun da damo podršku dobrim stvarima, da tete dobe višu plaću, da radnici Čistoće dobe veće plaće - rekao je Klopotan.

I v. d. predsjednik HNS-a Mirko Korotaj je s optimizmom najavio da će se stranka na parlamentarnoj razini boriti za veće plaće i veće mirovine da se izjednače s razinom plaća i mirovina u ostatku Europske unije.

- Procijenili smo da imamo dobru situaciju nakon analize stanja na terenu, da nam županijske organizacije kvalitetno rade. Pripremamo se kvalitetno da možemo ponuditi svim građanima Hrvatske mnoge programe, a prije svega ćemo se zalagati u Saboru za sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, da 70 posto cijene osigura država, a 30 posto općine i gradovi. Kroz to će se tetama u vrtićima osgurati veće plaće, a roditelji bi lakše smjestili djecu u vrtiće. Druga mjera je sufinanciranje solarnih panela, gdje bi naši građani bi se moglo javiti za značajna sredstva iz EU fondova i gdje bi sami građani ulagali u zelenu energiju i koristi je što više. Treća bitna tema je povećanje na europske plaće i mirovine. O tome se i Hrvatskon premalo govori. Vidimo da su europske cijene stigle u naše trgovačke centre, a radnici bi se onda isto tako trebali približiti tim plaćama - rekao je Korotaj.