CESTICA Pod vodom Lovrečan i Brezje Otok, vatrogasci i dalje u pripravnosti Foto: Općina Cestica

CESTICA Pod vodom Lovrečan i Brezje Otok, vatrogasci i dalje u pripravnosti

VV | 6.8.2023. u 20:31h | Objavljeno u Aktualno

Na području općine Cestica još nije prošla opasnost od povećanja vodostaja, pa su u stanju pripravnosti i dalje vatrogasci, objavljeno je na stranicama Općine Cestica.

 Naime, uslijed obilnih kiša i povećanog dotoka rijeke Drave iz smjera Slovenije, još u petak, 4. kolovoza došlo je do izlijevanja rijeke u prekodravskom dijelu općine Cestica pa su se tako pod vodom našla naselja Lovrečan i Brezje Otok, a poplavljene su i šumske i poljoprivredne površine uz rijeku.

- VIDEO/FOTO U Vratno Otoku potopljena dvorišta, voda na pragu obiteljskih kuća 

- Dotok Drave iz Slovenije i dalje visok, u Lovrečan Otoku voda oko kuća

 Kao i u svim dosadašnjim situacijama na pomoći stanovništvu angažirani su vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica. Tako su požrtvovni vatrogasci tijekom petka napunili petstotinjak vreća s pijeskom za izradu zečjih nasipa.

o_1h75r4nv01seqmksc361g2ggsi1n.jpeg

- Uz vatrogasce DVD-a Lovrečan Dubrave, DVD-a Babinec i Gradišće, po potrebi angažirat će se i vatrogasne postrojbe ostalih vatrogasnih postrojbi, DVD-a Gornje Vratno, Križovljan Cestica i Virje Križovljanskog - rekao je Milenko Biškup, zapovjednika općinske vatrogasne zajednice.

Zadovoljstvo požrtvovnošću vatrogasaca iskazala je Gabriela Kos, načelnica Civilne zaštite općine Cestica, a zahvalnost vatrogascima na pruženoj pomoći stanovništvu s ugroženog područja izrekao je i načelnik Mirko Korotaj.

Lovrečan Otok i Brezje Otok su pod vodom. Pozivu stožera Civilne zaštite za evakuaciju iz ugroženog području tijekom dana u petak odazvalo se dvoje ljudi, da bi se u večernjim satima iz poplavljene kuće evakuirao jedan stanovnik naselja Brezje Otok. Upomoć su priskočili i vatrogasci DVD-a Leskovec, s područja grada Varaždinske Toplice, koji su svojim specijalnim vozilom na sigurno dopremili mještanina i njegovu osobnu imovinu.

o_1h75r4nv011m81h18s481nt9khr1d.jpeg

- Uslijed izlijevanja rijeke Drave vodom su u petak na večer bili blokirani svi putovi u prekodravskom dijelu općine Cestica, do kuća u naseljima Brezje i Lovrečan Otok u kojima je još ostalo osmero stanovnika iz tri obitelji - objavljeno je na stranicama Općine Cestica.

S obzirom na to da je kroz subotu i nedjelju došlo do povećanja vodostaja rijeke Drave za više od 20 centimetara, vatrogasci i dalje ostaju u stanju pripravnost, poručuje načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, a kako izgleda cestičkii kraj u zadnja tri dana, pogledajte u fotogaleriji.