Željko Joksimović vraća se u Varaždin

Varaždinske vijesti | 5.9.2023. u 10:28h | Objavljeno u Video

Jedan od najistaknutijih i najomiljenijih glazbenika regije, Željko Joksimović, sprema se ponovno osvojiti srca svojih obožavatelja u Varaždinu.

Nakon tri godine iščekivanja, Joksimović se vraća u varaždinsku Arenu, 15. rujna u 20 sati.

Svestrani umjetnik, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist započeo je karijeru već kao tinejdžer svirajući klavir i violinu. Surađivao je s najpoznatijim izvođačima u Srbiji i stvarao bezvremenske hitove poput Lane moje, Milimetar, Drska ženo plava, Nisam te zbog lepote voleo, Leđa o leđa i mnoge druge.

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je "Supermana", s Tonijem Cetinskim "Zabludu", s Harisom Džinovićem "Šta će meni više od toga", a njegove pjesme "Nesanica" (izvođač Toše Proeski), "Miljacka" (izvođač Halid Bešlić) i "Lejla" (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim područjima.

U suradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu "Ponoć" za film "Toma", posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom "Lane moje", s kojom je zauzeo drugo mjesto.

Ulaznice za ovu nezaboravnu glazbenu noć možete nabaviti u Suvenirnici na Korzu i putem sustava Eventim.