VIDEO Učenici Glazbene škole zapjevali na rimskim iskopinama u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 18.5.2022. u 15:05h | Objavljeno u Video

U Varaždinu i Varaždinskoj županiji, glazba se pokazala kao umjetnički izričaj koji je izuzetno obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske, ali je i uvelike doprinio razvoju sjeverozapadne Hrvatske. Stoga se projekt Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin "Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije" pod pokroviteljstvom Varaždinske županije pokazao kao najbolji način promocije Varaždina i Varaždinske županije.

Kroz video uratke koji sadrže umjetničke dosege varaždinske Glazbene škole snimljene na atraktivnim i nedovoljno istaknutim lokalitetima Varaždinske županije, cilj je ostvariti što veću vidljivost županije na europskoj i svjetskoj razini i povećati interes za upis učenika u osnovnu i srednju glazbenu školu. Cilj ovog projekta je kroz nekoliko video uradaka učenika Glazbene škole u Varaždinu predstaviti neke od lokacija na području Varaždinske županije koje do sad nisu bile dovoljno vidljive, odnosno koje zahtijevaju pretvorbu u atraktivne kulturno-turističke lokalitete.

Ovog puta članovi ansambla Vokalno popularna glazba snimili su video uradak u Varaždinskim Toplicama, točnije na lokalitetu rimskih iskopina "Aquae Iasae". Varaždinske Toplice su najstarije termalne toplice u Hrvatskoj koje u svom središtu čuvaju i jedan od najznačajnijih kontinentalnih arheoloških kompleksa, iskopine rimskog termalnog kupališta koje je puna četiri stoljeća služilo svojoj svrsi.

Predmet Vokalno popularna glazba fakultativni je predmet koji je uveden 2017. godine u nastavni program Glazbene škole u Varaždinu, a ubrzo nakon toga osnovan je i ansambl koji čine učenice i učenici koji pohađaju navedeni predmet. Ansambl vokalne popularne glazbe Glazbene škole u Varaždinu je osnovan na inicijativu njihove voditeljice i dirigentice Janje Knapić Omranloo i uz podršku ravnatelja škole s ciljem postizanja visoke kvalitete izvođenja popularne glazbe te prepoznavanja umjetnički vrijedne popularne glazbe.

Ansambl redovito nastupa na važnijim zborskim natjecanjima, a posljednjih je godina osvojio zlatne nagrade na međunarodnim natjecanjima. Ove godine članicama ansambla pridružili su se i muški članovi pa on danas broji 20 učenika i učenica Glazbene škole u Varaždinu. Uz termalni izvor ljekovite vode članovi ansambla Vokalno popularna glazba u svojoj su interpretaciji snimili skladbe hrvatskih autora "Odjednom ti" i "Tebe ne bi mijenjao".

Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili šetače u Varaždinskim toplicama, a zasigurno će svojim video uratkom i vas.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.