VIDEO Učenici Glazbene škole dočarali neotkrivenu ljepotu ludbreškog kraja

Varaždinske vijesti | 6.6.2022. u 12:08h | Objavljeno u Video
Ljekarne VŽŽ

Barokna vizura dvorca Batthany u Ludbregu bila je idealna za novi video uradak nastao u suradnji Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin "Neispričana ljepota i glazba Varaždinske županije" pod pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Kako se glazba pokazala kao umjetnički izričaj koji je uvelike obogatio kulturu i utjecao na razvoj kulture kao takve, ovaj se projekt pokazao najboljim načinom promocije Varaždina i Varaždinske županije.

Tako će članovi gitarskog seksteta Glazbene škole u Varaždinu svojim video uratkom pridonijeti promociji grada Ludbrega. U dvorcu Batthany je, osim kapelice Svetog Križa, nezaobilaznog mjesta posjeta svakog turista, smještena i međunarodna restauratorska radionica – Restauratorski centar Ludbreg. U sklopu kapelice Sv. Križa nalazi se i stalna izložba arhivske građe te stalni postav zbirke sakralne umjetnosti.

Učenici varaždinske Glazbene škole Roko Kočet, David Golenja, Iva Vojnović, Nela Grđan, Mia Galić i Ema Posavec Kovač, uz podršku svog mentora, nastavnika gitare Morena Vincekovića, u svojoj su interpretaciji snimili skladbe D. Šostakoviča, C. Gardela i poznatu Pink Panter temu H. Mancinija.

- Vjerujemo kako će ovaj video uradak povećati interes za neotkrivenu ljepotu ludbreškog kraja, ali isto tako i za samu Glazbenu školu kojoj uskoro predstoje upisi u osnovnu i srednju školu. Svojim talentom mladi su glazbenici oduševili sve prisutne u Ludbregu, a zasigurno će svojim video uratkom i vas - poručili su iz Glazbene škole u Varaždinu.