VIDEO: Što je sova vidjela? #05 – Oprezna zelena žuna

VV | 3.11.2022. u 12:02h | Objavljeno u Video

„Sova‟ Međimurske prirode i nadalje marljivo bilježi zanimljivosti iz svijeta divljih životinja. Oko fotokamere Međimurske prirode ovog je puta uhvatilo zelenu žunu u trenucima traženja hrane.

Zelena žuna (Picus viridis) spada u vrstu djetlovki. Gnijezdi u listopadnim i mješovitim šumarcima, starim obradivim površinama s pašnjacima i drvećem te parkovima. Plaha je i oprezna, a najčešće se hrani mravima. Hvata ih dugim ljepljivim jezikom.

Međimurska priroda predstavlja ovaj i slične videozapise u trajanju od tridesetak sekundi s namjerom upoznavanja javnosti sa životinjskim svijetom Međimurske županije, ali i poticanja javnosti na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta.

Zainteresirana javnost može vlastita foto opažanja dojaviti preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Dosadašnji mini dokumentarci iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i kanalu Međimurske prirode. U petoj epizodi Što je sova vidjela? # 05 saznajte kroz trideset sekundi kako je zelena žuna tražila hranu.

Zainteresirani čitatelji pozvani su besplatno zapratiti kanal Međimurske prirode na platformi YouTube gdje mogu pronaći i druge videozapise na temu zaštite prirode.