VIDEO U Vinici se počelo s asfaltiranjem, završetak Aglomeracije do svibnja

IHR/Varaždinske vijesti | 15.3.2022. u 13:52h | Objavljeno u Video
Ljekarne VŽŽ

U Općini Vinica danas je održan sastanak između predstavnika Općine, naručitelja i izvođača radova s mještanima Vinice kojem je tema bila radovi na Aglomeraciji.

- Mještani Vinice nezadovoljni dinamikom i načinom radova na Aglomeraciji, sutra sastanak u Općini

Kao što smo već pisali, zbog radova koji se trenutno odvijaju na području te općine mještani su ogorčeni.  Osim što kažu da ne znaju kada će radovi konačno završiti, žale se što pripreme za asfaltiranje dugo stoje i upozoravaju kako je cijelo naselje puno prašine koja se "diže" s gradilišta.

- Nepodnošljivo je ovo što mi ovdje doživljavamo. Naša dvorišta i kuće su pune prašine, ostavljate šuder na sve strane, mog susjeda je pogodio kamen koji mu je doletio s ceste kada je hodao po nogostupu prema trgovini - ispričao je predstavnik mještana na današnjem sastanku.

viber_slika_2022-03-15_13-51-25-920.jpg

Pitaju se u kakvom je stanju njihov 40 godina star sustav odvodnje, s obzirom da otvori nisu zaštićeni te u njih ulazi šljunak, a nezadovoljni su i s izvedbama novog asfalta, kao primjerice u Vrtnoj ulici, koja je završena, ali nisu napravljeni bočni nagibi zbog čega se nakon kiše voda nakuplja na sredini kolnika. Boje se da bi se to moglo dogoditi i na drugim dionicima koje se tek trebaju asfaltirati.

- Ovo je važan projekt i ne bi trebalo da nakon njega imamo nove probleme - upozorili su mještana na današnjem sastanku. Tvrde da im je zbog radova narušena kvaliteta života, a nezadovoljni su dosadašnjom komunikacijom.

- Nemoguće je bilo dobiti bilo kakve infromacije i onda se događa da sve "pukne" na gradilištu. Ljudima je dosta radova i zato predlažemo da se preko općine mještanima daju informacije kada će koja dionica ceste biti dovršena. Ljudi će tako imati datum i moći će se po tome ravnati - predložili su mještani.

DSC_8777.jpg

Bruno Ister, direktor Varkoma, tvrtke koja je nositelj radova rekao je kako razumije nezadovoljstvo mještana, no kaže kako moraju biti svjesni da se je gradilište jedan tihi kaos. Mario Okreša iz Tegre Čakovec kaže kako su radovi u završnoj fazi te bi sve trebalo biti gotovo u svibnju.

- Tijekom zime, zbog niskih temperatura, nisamo mogli krenuti s radovima. Oni su sada počeli i vjerujem da će se nastaviti, da neće biti vremenskih neprilika. Nakon toga slijedi završni dio, odnosno "vučenje" završnog sloja asfalta i vjerujem da ćemo sve napraviti u rokovima - rekao je.

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zadovoljan je što su sve strane napokon sjele za stol, ali i što se bliži kraj radova u toj općini.

- Zbog radova koji se trenutno odvijaju na projektu Aglomeracije mještani su doista već na rubu snaga. Radovi idu svojim tijekom, 97 posto je već napravljeno, izvođači radova će dati rokove kako će se što raditi tako da mještani znaju i nadam se da ćemo nakon ovog sastanka pratiti samo lijepe vijesti iz Vinice - rekao je Štimec.