VIDEO Patafta: Mladi postaju podstanari bogatim strancima, a možemo imati jeftinije stanove i besplatne vrtiće

VV | 11.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Video

Nakon što je skrenuo pažnju na resurs tople vode koja bi se u cijelom Varaždinu mogla koristiti kao energija za grijanje, o čemu je govorio još u kampanji 2021. prije energetske krize, varaždinski gospodarstvenik i nezavisni kandidat za Gradsko vijeće Davor Patafta osvrnuo se i na nekretninsko tržište na području grada.

Također, podsjeća i na svoju inicijativu na prošlim izborima da se osiguraju besplatni vrtići te da se podigne kvaliteta života za umirovljenike.

Sve je to, kaže, moguće i izvedivo, a uvjet je da se prestanu milijuni eura bacati u vjetar. Prvenstveno, gotovo milijardu kuna Grad Varaždin već je izgubio samo na balama, od prvotnog umatanja bala u foliju na što je utrošeno na desetke milijuna kuna, do skupih odvjetničkih troškova, a tu je i činjenica da se u Brezju trebalo razvijati gospodarstvo koje bi kroz investicije i dobro plaćena radna mjesta generiralo  sredstva u proračun. Tim se novcima moglo ulagati, mogli su se graditi vrtići, poticati stanogradnja…

Kaže, sve što je posljednjih godina tvrdio pokazalo se ispravnim, počevši od MBO-a. Sada želi ukazati na trendove koje politika propušta kontrolirati jer se bavi sama sobom.

- Kad sam im tvrdio za MBO da je dobra tehnologija smijali su se, prijavljivali su i izmišljali afere. Sad više nitko ne priča da se bale mogu "zakopati". Kad sam im tvrdio da treba krenuti u poticajnu stanogradnju i ne dozvoliti da naši mladi budu bez stanova, isto tako su se smijali i tražili dlaku u jajetu kako bi uništili projekte. A pogledajte današnju situaciju - upozorava Patafta.

Cijena stanova došla je na 2700 eura, a govori se kako će narednih godina doći na 3000 eura.

- U koju situaciju ćemo doći? U situaciju da će stranci koji imaju kapitala i koji bježe iz svojih država ovdje kupovati stanove, a naši mladi će doslovce biti podstanari jer nisu osigurani povoljniji stanovi. To je samo jedan od primjera kako se naši "stručnjaci" ponašaju i rade - zaključio je kandidat za Gradsko vijeće.