VIDEO Ivan Čehok opomenut jer je savjetovao Josipu Gariću da nauči kajkavski

| 31.1.2022. u 19:26h | Objavljeno u Video
Ljekarne VŽŽ

U žustroj raspravi oko Čistoće te tko je kriv za trenutnu situaciju u kojoj se našla komunalna tvrtka Grada Varaždina za zbrinjavanje otpada i da li su problemi nastali u zadnjih šest mjeseci dolaskom Nevena Bosilja na vlast ili je to već počelo za vrijeme prošlog gradonačelnika Ivana Čehoka, Josip Garić je prozvao Ivana Čehoka i Marija Lešinu za glumu vrijednu Kerekesh teatra koji su još jednom imali svojevrsni performans kakav smo već imali prilike vidjeti tijekom prijašnjih sjednica u ovom sazivu Gradskog vijeća.

Naime, Lešina se javio za repliku gdje je "prozvao" Čehoka za "istočni" grijeh jer je prošle godine upozoravao na probleme sa zbrinjavanjem otpada kada Grad nije imao kuda sa svojim miješanim komunalnim otpadom i kada je Varaždinu prijetio tzv. napuljski scenarij gomilanja otpada po ulicama grada te kada se u pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj također počeo gomilati otpad.

- Vi morate biti svjesni svog istočnog grijeha. Vi ste u petom i šestom mjesecu upozoravali što će se dogoditi s otpadom. Trebali ste biti tiho! Nitko to ne bi primijetio. Prošlo bi ispod radara. Drugi krimen vaš. Nisi otišao u Poljanu smiriti ljude tamo. Znaš da svi vole imati smeće kod sebe. Pogotovo u sedmom i osmom mjesecu kada ožegne i usmrdi sve, a ti nisi otišao tamo pacificirati ljude kada su izašli na cestu... I opet ti govoriš da ima 300 tona tamo, umjesto da šutiš o tome - bio je dio izlaganja Lešine. 

- Moram replicirati gospodinu Lešini, on je isto suodgovoran. Nismo trebali kao loši komumikatori, kao netransparentan vlast, kao tamna vlast, mi smo komunicirali sa predsjednikom mjesnog odbora, sa svima u mjesnom odboru. Gle čuda, čujem da je zamjenik direktora došao nedavno tamo i pitao predsjednika mjesnog odbora tko ste vi gospodine. Uzeli smo čovjeka koji ne zna ni tko je predsjednik mjesnog odbora. Čujem da se Bosilj neće ni javiti na telefon predsjedniku. Nisam ja rekao ljudima 1. kolovoza nikada više od 10 tona neće biti ovdje - dio je izlaganja Čehoka.

- Samo da prokomentiram ovu raspravu gospodina Čehoka i gospodina Lešine, malo pravo kazalište, nadam se da je Kerekeš teatar gledao pa da ih može zaposliti da budu glumci u njihovom kazalištu. Što se tiče izlaganja gospodina Čehoka, ja sam pomislio da je gospodin Bosilj bio gradonačelnik 2014. godine pa da je potpisao ugovore Bosilj, a ne Čehok. Čistoća je 2020. godine bila u gubitku 2 milijuna kuna, tada je isto bio Neven Bosilj gradonačelnik pa je onda isto sigurno kriv...malo igrate loše i glumite loše - bio je osvrt Garića na istupe Čehoka i Lešine, a upravo je komentar o potpisivanju ugovora 2014. godine kada je gradonačelnik bio Goran Habuš, vjerojatno naživcirao Čehoka pa je uzvratio sljedećim komentarom.

- Gospodinu Gariću bi preporučio da koji puta ode u naš teatar i da sluša Kerekeše, možda malo nauči govoriti kajkavski,  to mu ne bi bilo loše, a što se tiče 2014. dragi moj Josipe Gariću - u tom trenutku ga je prekinula predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, tražeći da se ne vrijeđa na osnovi porijekla.

Garić je nakon toga tražio povredu poslovnika u koejm se ne smije vrijeđati na temelju nacionalne, rodne, socijalne i druge nesnošljivosti.

Iako prvotno Grđan nije dala opomenu, kasnije se odlučila dati opomenu Čehoku.