VIDEO Gradonačelnik Milorad Batinić govori o referendumu u Ivancu i pripajanju Ivkom-voda Varkomu

| 10.2.2022. u 18:13h | Objavljeno u Video

U Fokusu Varaždinskih vijesti danas govorimo o referendumu, i to onom najavljen u Gradu ivancu, prvom u povijesti toga grada, ali i prvom takve vrste u Varaždinskoj županiji, pa i dobrom dijelu Hrvatske.

Početna zamisao bila je da se o tome u Fokusu govori šire, ali prof. Robert Podolnjak, pravni stručnjak za to područje, spriječen je zbog neodgodive obveze, a isto vrijedi i za predstavnike gradova Varaždina i Lepoglave. 

No, tu je gradonačelnika Ivanca Milorad Batinić koji je sve "zakuhao", ako se tako može reći, i kojeg smo prvo pitali kako idu pripreme za referendum? Tiskaju li se listići s dva pitanja, i to u vezi pripajanja Ivkom-voda Varkomu, odnosno dovozu otpada iz Varaždina i susjednih općina u Jerovec.

- Po meni je referendum u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o proračunu jer se ovdje radi o prijenosu imovine tvrtke Ivkom-voda, u većinskom vlasništu Grada Ivanca,  i nitko od predstavničkih tijela nije mjerodavan za donošenje takve odluke - smatra Batinić, a govoreći o ustavnosti Zakona o vodama smatra da on na neki način derogira nadležnost lokalne samouprave u raspolaganju imovinom.