VIDEO, FOTO Otvoreno kamp odmorište u Ludbregu, projekt vrijedan 230 tisuća eura

| 24.3.2022. u 13:44h | Objavljeno u Video

Danas je održano službeno otvorenje kamp odmorišta u Ludbregu koje je uređeno u sklopu projekta Via Saint Martin koji je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska. Osim gradonačelnika Ludbreha Dubravka Bilića, samom otvaranju je nazočio i načelnik općine Zalaszentmárton Martin Fehér te vršiteljica dužnosti direkora novoosnovane Turističke zajednica Centar Svijeta, Andrea Horvat.

- Ovo je projekt koji je nastao realizacijom suradnje kroz natječaj Interreg V-A s Mađarskom, jedan natječaj koji smo jako koristili u prošlosti i koji se nadamo da ćemo koristiti u budućnosti. Koliko smo zapravo pouzdan partner Mađarskoj je dokaz ovaj projekt. Mi smo nositelj projekta dok je općina Zalaszentmárton partner. Vrijednost projekta je oko 230 tisuća eura i veći dio iznosa je potrošen ovdje u Ludbregu - rekao je Dubravko Bilić.

Ludbreg i Zalaszentmárton gradovi su sa sličnim turističkim atrakcijama. Oba središta su vjerskog turizma i imaju iste vjerske sadržaje, a kroz projekt će se bliske regije Zalaszentmárton i Ludbreg pretvoriti u odredišta hodočasničkog turizma.

- Najveći turistički značaj kampa je da smo se nekako pozicionirali u jednoj posebnoj niši turizma, a to su naši dragi kampisti koji do sada nisu imali priliku ovdje u svojim kamperima, sada konačno imaju za to priliku. Time smo povećali turističku ponudu Ludbregu. Uz sve specifičnosti i zanimljivosti koje Ludbreg nudi ovo je nešto posebno novo i posebno nam je drago što se uklapa u našu viziju outdoor turizma, boravka u prirodi, rekreativnosti i nadamo se da će nam kampisti povećati broj dolazaka i noćenja u našem gradu - objasnila je Andrea Horvat.

Uspostavom tematske rute Via Saint Martin lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup vjerskim mjestima u prekograničnom području i prirodnim područjima te ostalim turističkim sadržajima tijekom cijele rute.