VIDEO, FOTO Općina Vinica: Održan koncert ENDeM kvarteta i Zagreb Brass Quinteta

VV | 17.10.2021. u 10:19h | Objavljeno u Video

Koncert dva sastava ENDeM kvartet i Zagreb Brass Quinteta održan je u petak 15. listopada u dvorani Općine Vinica na kojem su nastupili akademski glazbenici s područja općine Vinica, Mihael Hrgar i Marko Gerbus, te drugi.

Ideja o održavanju koncerta potekla je od dvoje diplomiranih glazbenika, koji osim što sviraju diljem Hrvatske šire glazbu i izvan granica RH. Želja je bila da naprave koncert i mještane općine Vinica upoznaju sa glazbom koju sviraju. 

Glazbena priča o Mihaelu Hrgaru i Marku Gerbusu započela je u puhačkom orkestru Vinica gdje je sve krenulo kao razonoda u kojem su provodili slobodno vrijeme. Kroz obrazovanje su uložili mnogo truda u glazbu kako bi imali mogućnost svirati u različitim sastavima i orkestrima. Međutim iz hobija se razvila i karijera, što potvrđuje izjava Mihaela Hrgara.

- Pri samom početku učenja sviranja, sve je to bila moglo bi se reći nekakva zanimacija, koja možda i osobno s moje strane nije bila preozbiljno shvaćena, no na kraju nam postala je profesija. Čudo je kakvu moć glazba ima! - rekao je Hrgar.

U sastavu Zgreb Brass Quinteta predvođeni Mihaelom Hrgarom sudjeluju Alen Vađunec i Peter Firšt na trubama, Ante Medvidović na rogu te Mate Đuzel na trombonu. Sastav koji predstavlja Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pijanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) te Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), ujedno su i kolege s kojima je studirao i pokrenuo kvartet saksofona ENDeM.

Mještani i zaljubljenici u glazbu imali su prilike uživati u skladbama glazbenih djela Albenza, Petita, Iturraldea, Offenbacha, Bernsteina, Morricona i drugih.

Na kraju koncerta obratio se načelnik Općine Vinica, dr.sc. Branimir Štimec, prof., zahvalio se gostujućim glazbenicima te podijelio prigodne poklone.