Svečano otvoren sportski centar u Vinici, izbornik Zlatko Dalić uveličao otvorenje

| 4.4.2024. u 21:20h | Objavljeno u Video

Nakon nešto više od godinu dana, stigao je i taj trenutak, a to je svečano otvorenje Sportskog centra jedne od najvažnijih investicija u općini Vinica. Vrijednost projekta je 1.546.000 kuna, pri čemu je Općina od Ministarstva turizma i sporta za projekt dobila 533.000 kuna. Radovi su počeli s prvim danima 2023. godine, a na prostoru koji se nalazi uz nogometne terene NK Vinica uredili su se igralište s umjetnom travom za mali nogomet, dva terena za badminton, odbojkaško igralište na pijesku te košarkaško igralište. Na otvorenju koje se danas održalo u Vinici, došao je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

- Kada vam na otvorenje dođe jedna planetarna zvijezda poput izbornika Dalića, onda znate da stvarno vrijedite, a to je jedna velika čast za općinu Vinice. Danas smo svi izuzetno ponosni, a posebice zato što smo vidjeli jako puno djece koja su ovdje. Imamo ovdje terene za odbojku, košarku, mali nogomet i badminton, tako da smo stvarno sretni što smo ovdje danas uspjeli ostvariti. Ova slika ovdje pokazuje koliko stvarno radimo za našu djecu. Ovo nije dovršetak, već početak viničkog sporta - istaknuo je načelnik općine Vinica, dr. sc. Branimir Štimec prof.

- Draga djeco, uživajte u ovom sportskom centru i svaka čast onima koji su vam omogućili ovo. To je vaša budućnost, uživajte i igrajte se, a nemojte zaboraviti navijati za hrvatsku reprezentaciju - rekao je Zlatko Dalić prilikom svečanog otvorenja.

- Ovo je još jedna lijepa, vrijedna i kvalitetna investicija ovdje u Vinici koju će koristiti naši najmlađi. Ovakvi sportski tereni su javno dobro te se djeca trebaju baviti čim više sportom da se druže i rekreiraju, a samim time se od njih gradi kvalitetne i perspektivne osobe. Sve ove investicije, ne samo da su na ponos našeg kraja i županije već i domovine - istaknuo je varaždinski župan, Anđelko Stričak koji također nije propustio ovo svečano otvorenje Sportskog centra u Vinici.

Načelnik općine Petrijanec, Željko Posavec, je iskoristio otvorenje Sportskog centra da osobno uruči načelniku Branimiru Štimcu poseban dres nogometne reprezentacije dužnosnika Hrvatske za koju nastupa.