Plesni spektakl Grand finale stiže na Veliku scenu HNK Varaždin

Varaždinske vijesti | 30.5.2024. u 18:56h | Objavljeno u Video

U okviru konzorcija K HNK, koji uključuje koprodukcije i razmjene predstava pet nacionalnih kazališta, varaždinsko kazalište u subotu 1. lipnja u 19.30 sati na Velikoj sceni ugošćuje spektakularnu predstavu "Grand finale" u produkciji HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke.

Jedan od trenutno najzanimljivijih i najtraženijih mladih koreografa u svijetu, Izrealac Nadav Zelner, u riječkom HNK Ivan pl. Zajc se već predstavio i oduševio svojim komadom Medium rare, energičnom i nezaboravnom završnicom plesne večeri Transparada. Pozornica „Zajca“ ponovno je postaja njegovog uspješnog i odvažnog osvajanja plesnog svijeta jedinstvenim, svježim i osebujnim, nerijetko munjevito brzim, plesnim jezikom.

Svoje prepoznatljive, visokoestetizirane predstave Zelner stvara pod utjecajem popularne kulture, a obilježavaju ih i neočekivani izbori glazbe. Za "Grand finale: The Turtle and the Phone Booth" eklektički je izabrao glazbu od spaghetti westerna autora poput Ennia Morriconea, preko bluesa i countryja do rocka Deep Purplea i glazbe metal bendova poput Metallice.

Scenografiju potpisuje Eran Atzmon, a kostimografiju Maor Zabar, Zelnerovi suradnici s kojima je kreirao nekoliko spektakularnih predstava, primjerice u njemačkim kazalištima u Hannoveru, Mannheimmu i Weisbadenu.

Ulaznice su dostupne putem online prodaje ili na blagajni Kazališta.

Radno vrijeme blagajne:
Od ponedjeljka do petka 10-12 i 18-19,30.
Subotom 10-12 i sat vremena prije početka programa.
Nedjeljom samo sat vremena prije početka programa.
Praznikom blagajna ne radi.

Kontakt:
telefon 042/200 250
email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.