Županijski savez osmislio program S odbojkom u školu koji spaja dvije Županije Foto: Dražen Novosel

Županijski savez osmislio program S odbojkom u školu koji spaja dvije Županije

| 31.8.2018. u 16:17h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer je Hotelu ¨Trakošćan¨ prezentiran program Odbojkaškog saveza Varaždinske županije pod nazivom ¨S odbojkom u školu¨ Program je prihvaćen i bit će financiran sredstvima  Središnjeg državnog ureda  za šport Republike Hrvatske (SDUŠRH)  sa 107.000,00 kuna, Varaždinske županije sa 16.000,00 i  Krapinsko-zagorska županije sa 8.000,00 kuna.

Prezentaciji su prisustvovali Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice SDUŠRH, Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Siniša Krajač, pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, Iva Bule, predstavnica Hrvatskog odbojkaškog saveza i Željko Jurčević, povjerenik Odbojkaške regije Centar, ravnatelji osnovnih škola u kojima će se provoditi program i članovi projektnog tima (profesori kineziologije) koji će biti neposredni izvršioci programa .

Prezentaciju je otvorio Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, a prisutne je sa programom upoznao Vladimir Grudenić , inicijator, tvorac i koordinator programa.

Program mini odbojke za djevojčice uzrasta od 8 – 10 godina ove jeseni provodit će se  u 10 osnovnih škola u Varaždinskoj županiji (Ivanec, Cestica, Bednja, Petrijanec, Vinica, Kamenica, Lepoglava, Ludbreg, Kneginec  Gornji i Jalžabet) i 5 osnovnih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji (Mače, Zabok, Bedekovčina , Krapinske Toplice i Brestovec Orehovečki).

Glavni cilj programa je da se što većem broju djevojčica u manjim sredinama, gdje su podzastupljeni spol, omogući bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke koja će im pridonijeti očuvanju psihofizičkog zdravlja.

Ravnateljima osnovnih škola podijeljene su odbojkaške lopte, odbojkaške mreže, antene i semafori, kao osnovni potrebni rekviziti , kako bi se odmah sa početkom školske godine, krenulo u realizaciju programa.  U programu su predviđena natjecanja kroz organizaciju turnira, za što će ekipe biti opremljene dresovima.

Odbojkaški savez Varaždinske županije poziva djevojčice navedenih škola da se uključe u program i apelira na roditelje da ih u tome podrže, jer odbojka je najprimjereniji sport za žensku populaciju. Iz te aktivnosti očekuje se osnivanje novih odbojkaških klubova.