Županijski košarkaški savez inicijator održavanja Otvorene lige

| 25.2.2016. u 12:07h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Košarkaški savez Varaždinske županije po uzoru na ranije sezone inicira održavanje Otvorene lige. Cilj lige je da se omogući produljenje sezone za ekipe kojima je završilo službeno natjecanje, omogući nastup igračima koji nisu dovoljno participirali u ligaškim utakmicama, kao i da se omogući natjecanja za sve ostale ekipe i klubove  koji ne mogu participirati u važećem sustavu natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog košarkaškog saveza.

Početak lige predviđen je za 12./13. ožujka 2016. godine. Prema broju prijavljenih ekipa formirat će se sustav natjecanja, vodeći računa da će liga trajati maksimalno 10 tjedana. U ligi imaju pravo nastupa svi registrirani i neregistrirani igrači. Kotizacija za natjecanje iznosi 500 kuna.

Svaka ekipa domaćin snosi troškove pristojbi sudaca i njihove pripadajuće putne troškove. Ukupni trošak sudaca po utakmici će biti cca. 350 kuna u neto iznosu, a snosi ga svaki klub domaćin prije početka utakmice. Dakle, ukupni pojedinačni trošak po klubu iznosio bi oko  2.000,00 kuna. Ostalih financijskih obaveza nema.

Prijavu za natjecanje potrebno je ispunjenu dostaviti mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do nedjelje 28. veljače ove godine. Nakon pristiglih prijava odrediti će se termin za sastanak zainteresiranih ekipa gdje će se odrediti točan sustav natjecanja.