Na PH u Varaždinu po prvi je puta sudjelovalo čak 200 streličara u 6 stilova i 8 kategorija

Županijski klubovi uspješni na PH u metnom streličarstvu u Varaždinu

| 2.3.2017. u 11:54h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj Areni održano je 44. Prvenstvo Hrvatske u metnom streličarstvu, u organizaciji Varaždinskog streličarskog kluba i Streličarskog kluba Navaho iz Jalžabeta. Izvanredna suradnja ovih klubova rezultirala je vrlo dobrom organizacijom ovog finalnog dvoranskog turnira. Po prvi puta sudjelovalo je čak 200 streličara u 6 stilova i 8 kategorija, u dvije smjene, pošto u jednoj može pucati maksimalno 144 streličara. Logistička podrška članova SK Navaho bila je ključna za odlično funkcioniranje turnira, a VSK je odlučio podići ovo prvenstvo na viši nivo.

Streličari svih klubova iz Varaždina i okolice bili su vrlo uspješni. Varaždinski streličarski klub ima državnog prvaka u seniorskoj kategoriji olimpijskog luka, Alena Remara, viceprvakinju u seniorskoj kategoriji složenog luka, Amandu Mlinarić i viceprvaka u seniorskoj kategoriji instinktivnog luka, Gorana Matkovića. Ekipa seniora olimpijskog luka VSK-a u sastavu Remar,Zorman,K.Meštrić zauzela je prvo mjesto s novim nacionalnim rekordom. Seniorska ekipa složenog luka u sastavu Potočki, Ružić, Mlinarić, osvojila je broncu.

Od streličara Navaha državna prvakinja postala je Tihana Kovačić kod kadetkinja u olimpijskom luku, Lorenzo Vlahović viceprvak je kod kadeta u olimpijskom luku, Tomislav Vugrinec bio je treći u golom luku kod seniora. Tomislav Balažinec zauzeo je prvo mjesto u standardnom luku seniorske konkurencije. Seniorska ekipa u golom luku SK Navaho također se okitila naslovom državnih prvaka( T.Vugrinec, I.Vugrinec,Petric), a prva je bila i kadetska ekipa u olimpijskom luku (Herman,Vlahović,Petric M.).

Od članova novomarofskih Grebengradskih streličara Černi Lovro zauzeo je treće mjesto kod kadeta olimpijskog luka, dok je drugo mjesto kod kadeta golog luka zauzeo Vujasin Pavle. Kadetska ekipa olimpijskog luka (Černi, Pavlak, Žugec) zauzela je drugo mjesto.

Od članova varaždinskog Cekina državni su prvaci postali Matko Dupor u kategoriji kadeta olimpijskog luka, te Vjekoslav Rutić, veteran standardnog luka. Viceprvak je postao je Domagoj Dupor, veteran dugog luka. Drugo mjesto u kategoriji juniora olimpijskog luka osvojio je Antonio Ritec. Seniorke standardnog luka, Štefica Šagi i Erika Kanešić Dupor osvojile su prvo, odnosno drugo mjesto.

Jedan od organizatora prvenstva, predsjednik VSK-a Tomislav Mlinarić rekao je da je vrlo zadovoljan organizacijom prvenstva, te je poručio da će sljedeće prvenstvo biti još bolje organizirano, ako treba i u obje dvorane Arene.

Dvoransko natjecanje za ovu sezonu još nije gotovo za Alena Remara i Amandu Mlinarić, koji će sljedeći tjedan nastupiti na Europskom dvoranskom prvenstvu u francuskom Vittelu braneći boje Hrvatske u sastavu reprezentacije.