Treneri Varteksa i Podravine Želimir Orehovec (lijevo) i Mario Kovačević Foto: Dražen Novosel

Županijski derbi u Međimurju, Varteks dočekuje Podravinu u Sv. Martinu na Muri

| 9.10.2020. u 17:39h | Objavljeno u Sport

U sklopu 8. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever u subotu će se igrati županijski derbi između Varteksa i Podravine, ali ne u Varaždinu, već u Svetom Martinu na Muri, jer Varteks sutra odrađuje drugu utakmicu kazne neigranja na SC Sloboda, zbog događaja na utakmici 5. kola s Radnikom iz Križevaca.

Bit će to nadmetanje susjeda na tablici, petoplasirane Podravine i šestoplasiranog Varteksa, s po 10 osvojenih bodova, a obje su momčadi ostvarile pobjede u prošlom kolu. Varteks je slavio u Orahovici protiv Papuka 3:2, a Podravina je pod vodstvom novog trenera Maria Kovačevića bila bolja na svom stadionu od Rudara iz Murskog Središća s 2:1.

- Na tri boda smo praktički od drugog do predzadnjeg mjesta. Velika je gužva na ljestvici, jedino je Mladost odvojena na vrhu te Podravac iz Virja na dnu. Nije hendikep to što igramo u Svetom Martinu na Muri. Nadam se da će svi ostali igrači biti zdravi, osim Solomuna koji je zbog ozljede ispao iz kombinacija za nadolazeće utakmice. Bitna je motivacija igrača i nastavak pozitivnog niza u kojem prikupljamo bodove. Onda nakon toga možemo pričati o našem cilju da budemo unutar prvih šest ekipa 3.HNL. Smatram da imamo tu kvalitetu. Kovačević je novi trener Podravine, vrlo dobro poznajem njega i momčad iz Ludbrega. To je ekipa koja ima najviše neriješenih rezultata, sada su zadnje kolo ostvarili pobjedu. Jako su čvrsti u zadnjoj liniji, imaju 4-5 igrača iz Varaždina koji su na posudbi i teško gube utakmice. Mi trebamo biti na visokoj razini jer je pred nama težak zadatak – rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec za klupske stranice u najavi sutrašnjeg susreta.