ZSUGV: Sve je spremno za Europsko ekipno prvenstvo u atletici Foto: ZSUGV

ZSUGV: Sve je spremno za Europsko ekipno prvenstvo u atletici

Varaždinske vijesti | 26.7.2019. u 20:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na sportskom centru „Sloboda“ sve je u potpunosti spremno za početak Ekipnog prvenstva Europe u atletici 2. liga (ETCH2nd) koje će se održavati od 10. do 11. kolovoza, potvrdio je Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Radovi na rekonstrukciji stadiona i atletske staze su završeni, a Varaždin se može pohvaliti najbolje opremljenim i uređenim atletskim stadionom u Hrvatskoj, u čiju je obnovu uloženo 2 milijuna kuna. Grad Varaždin uložio je najveći dio financijskih sredstava, a svoj doprinos dali su i Hrvatski atletski savez i Atletski klub „Sloboda“, čime je stadion nakon 33 godine, od daleke 1986. kada je bila posljednja rekonstrukcija, dobio novi izgled i vrhunsku opremu.

- Obnovljena je staza, stavljeno je novih 2815 sjedalica, obnovljena je unutrašnjost cijelog stadiona koji je svježe obojan, nabavljena je nova atletska oprema po IAFF certifikatu - od kaveza za bacanje, strunjača za motku, strunjača za skok u vis, svih sprava, prepona. Dakle, stadion je kompletno opremljen. Sve ono što se 30 godina nije ulagalo u atletsku opremu i stadion, uspjeli smo napraviti u ovih nekoliko mjeseci - kazao je Koščak i ujedno naglasio kako je Varaždin time stekao daleko najbolje uvjete u Hrvatskoj za bavljenje atletikom.

- Mislim da su sljedećih 15 godina mlade generacije atletičara, koje nam dolaze, u povlaštenoj poziciji u odnosu na ostale jer imaju uvjete kakve nitko u Hrvatskoj nema. Ljudi iz Zajednice sportskih udruga odradili su najveći dio posla oko uređenja jer su to specifični poslovi i tu su odradili vrhunski posao - rekao je Koščak i potvrdio da je sve spremno za veliko natjecanje te da će to biti viša razina i iskorak jedinstven u Hrvatskoj.

Uoči Ekipnog prvenstva Europe u atletici, očekuje nas također važno i atraktivno dvodnevno sportsko događanje - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, koje će se na stadionu „Sloboda“ održavati posljednjeg dana srpnja i prvog dana kolovoza i bit će izborno natjecanje za nadolazeće Ekipno prvenstvo Europe. Natjecanje će se održavati pod istim uvjetima kao i Europsko prvenstvo, stoga je to odlična prilika da sportaši i gledatelji dožive stadion u novom vrhunskom izdanju.