Zlato i bronca za Vindiju, Sokol 12. put prvak Hrvatske

| 23.5.2016. u 09:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na 25. Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore, održanom u subotu u Petrinji, članovi Hrvačkog kluba Vindija osvojili su dvije medalje. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je Marko Koščević,koji je u finalu, u kategoriji do 130 kilograma, uvjerljivo pobijedio aktualnog reprezentativca i višestrukog prvaka Hrvatske Stjepana Lavrića iz Petrinje. U kategoriji do 59 kg Sandro Frankol osvojio je brončanu medalju.

Hrvački klub Vindija na prvenstvu je imao ukupno sedam hrvača. Mihael Bešenić u kategoriji do 59 kg, Benjamin Šokman do 71 kg, Jan Siročić do 80 kg te Ivan Ratković u kategoriji do 98 kg izgubili su borbe za brončana odličja. Nikola Fajfarić u kategoriji do 66 kg ostao je bez plasmana.

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore u Petrinji okupilo je hrvače iz 14 klubova. Na prvenstvu je nastupio i bivši kapetan Vindije, a sada član Petrinje Tonimir Sokol, kojemu je to 12. naslov državnog prvaka i sada ima najviše titula u državi. Slavio je u kategoriji do 66 kilograma u kojoj je u finalu svladao klupskog kolegu Vedrana Mitrovića 13:4.