Zlatne medalje za Marjanu Kovačić, Mateja Kosa i Karla Vugrinčića na turniru u Weizu Foto: F.C. Kovačić

Zlatne medalje za Marjanu Kovačić, Mateja Kosa i Karla Vugrinčića na turniru u Weizu

| 24.9.2018. u 10:20h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Austrijski grad Weiz bio je domaćin međunarodnog turnira u savate boksu. Nastupilo je preko 250 boraca iz šest zemalja. Nakon četiri mjeseca priprema u ring se vratila Marjana Kovačić, trenerica u Fight Club Kovačiću.

Na ovom turniru uvjerljivo je osvojila zlato u svojoj kategoriji. Marjana je bivša višestruka prvakinja Hrvatske u savate boksu i kickboxingu, te osvajačica svjetskog kupa. Ovom pobjedom najavila je daljnu natjecateljsku karijeru i možda napad na europsku titulu.

Na turniru u Weizu nastupili su i Matej Kos, Karlo Vugrinčić, Emanuel Šprem i Dora Marinić. Najuvjerljiviji je bio Matej Kos koji je sa dvije pobjede ušao u finale te osvojio turnir. Zlatnu medalju osvojio je i Karlo Vugrinčić. Srebrne medalje osvojili su Emanuel Šprem i Dora Marinić.

Ovaj turnir bio je priprema za najveći savate turnir u europi Croatia Savate Open - svjetski kup za klubove koji se održava 29. rujna u Areni Varaždin. Turnir počinje u 12 sati i ulaz je besplatan. Pozivamo sve da dođu i uživaju u najboljim svjetskim savate borcima.