Izbornik svih izbornika Zlatko Dalić s trenerom svih trenera Miroslavom Ćirom Blaževićem Foto: Dražen Novosel

Zlatko Dalić u najužem krugu izbora za najboljeg trenera svijeta

| 4.9.2018. u 12:16h | Objavljeno u Sport

FIFA je objavila da je hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji je s Vatrenima na SP-u u Rusiji postao viceprvak svijeta i ostvario najveći uspjeh u povijesti, ušao u najuži krug izbora za najboljeg trenera svijeta.

Protukandidati su mu Didier Deschamps, koji je odveo Francusku do titule svjetskog prvaka finalnom pobjedom protiv Hrvatske te Zinedine Zidane, osvajač Lige prvaka s Real Madridom.

U najuži krug izbora za igrača godine ušli su kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Dalić, Deschamps i Zidane iskristalizirali su se sa šireg popisa, na kojemu su još bili izbornik Belgije Roberto Martinez, izbornik Engleske Gareth Southgate, izbornik Rusije Stanislav Čerčesov, treneri Atletico Madrida Diego Simeone, Barcelone Ernesto Valverde, Juventusa Massimiliano Allegri, Liverpoola Jürgen Klopp i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

U izboru za nagradu FIFA-e u obzir se uzima učinak od 3. srpnja 2017. do 15. srpnja ove godine. Svečanost dodjele nagrada u FIFA-inu izboru, u kojemu su sudjelovali izbornici i kapetani svih svjetskih reprezentacija, novinari te navijači, održat će se u Londonu 24. rujna ove godine.