Zlatko Dalić održao je on line predavanje trenerima u BiH Foto: Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Zlatko Dalić predavač polaznicima IV semestra UEFA PRO seminara u BiH i oduševio trenere

D.N./NFSBiH | 10.4.2020. u 18:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, sinoć je održao predavanje polaznicima UEFA PRO seminara trenerima u BiH, piše službeni portal Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Nakon uvodnog pozdrava generalnog tajnika NS Bosne i Hercegovine Adnana Džemidžića i izvršnog direktora Sektora za sport Elmira Pilava, hrvatski izbornik je oduševio trenere predavanjem o načinu pripreme i vođenju reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Dalić je izlaganje počeo s tezom „Mala zemlja veliki snovi“, a taj je slogan bio ispisan na autobusu, koji je prevozio hrvatske reprezentativce na početku priprema, navodeći svakog igrača da ima pravo sanjati velike snove i da je SP u Rusiji bio trenutak za to. San je bio nadmašiti uspjeh „Vatrenih“ iz 1998. kada su bili treći na SP u Francuskoj. Vjerovao je da to može postići samo ako od sjajnih igrača napravi tim koji će biti iznad svakog pojedinca.

Hrvatski izbornik govorio je o načinu pripreme za svaku utakmicu pojedinačno, kao i o detaljima koji se odnose na vođenje samih utakmica s posebnim osvrtom na neke dramatične trenutke. Predavanje je pobudilo veliki interes kod bosansko - hercegovačkih trenera pa je jedan cijeli termin sastanka iskorišten za pitanja izborniku Daliću, a prof. Mensur Dogan je konstatirao da je ovaj stručnjak pokazao svima da su svi veliki ljudi u biti skromni i da ih to čini još većim.

Na kraju predavanja prof.dr. Munir Talović, rukovoditelj Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, zahvalio se gostu-predavaču na odličnom predavanju i razgovoru s trenerima, uz dogovor da prvom prilikom Zlatko Dalić bude predavač i uživo na nekom od narednih programa edukacije trenera, čim se za to steknu uvjeti.

Označeno u