Zlatko Dalić potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA EP-a 2024. godine Foto: HNS

Zlatko Dalić potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA EP-a 2024. godine

Varaždinske vijesti | 8.12.2021. u 11:41h | Objavljeno u Sport

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je srebrni izbornik potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA Europskog prvenstva 2024. godine, prenosi portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Zlatko Dalić preuzeo je hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. godine te ju je iz teške situacije uspio dovesti do FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dalić je u Rusiji poveo Vatrene do finala Svjetskog prvenstva, odnosno srebrne medalje koja je tu generaciju upisala u povijest hrvatskog nogometa.

Dalić je potom uspješno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gdje je izborio drugi krug natjecanja, a potom je postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja, osvojivši prvo mjesto u skupini H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Između tih kvalifikacija, Dalić je s Vatrenima dvaput izborio ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Kustić i izbornik Dalić dogovorili su nastavak suradnje s najuspješnijim izbornikom u povijesti hrvatskog nogometa.

- Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, uvjeren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad - izjavio je izbornik Dalić.

- Naravno da Zlatko samo na temelju srebra u Rusiji treba imati bezgraničan kredit kod svih nas, ali sve što je napravio s reprezentacijom nakon tog srebra pokazuje da je idealan čovjek za vođenje Hrvatske. Ostvario je uistinu sve rezultatske ciljeve, dva puta smo kao prvi u skupini izborili velika natjecanja, a pritom je iznimno uspješno proveo zahtjevnu smjenu generacija pa danas opet imamo reprezentaciju s velikom perspektivom. Zlatko je čovjek koji spaja, koji promiče zajedništvo, koji zaista cijelog sebe daje u ovaj posao i za nas je bilo jedino logično ponuditi mu produžetak ove uspješne suradnje. Hvala mu što je prihvatio naš prijedlog i što smo se zaista lako dogovorili oko svega. Savez će, kao i do sada, biti puna podrška izborniku i reprezentaciji, radujemo se novim izazovima i novim uspjesima - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.